[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην οικογένεια που δέχθηκε επίθεση στις Συκιές

0
219

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην οικογένεια που δέχτηκε επίθεση στις Συκιές |
Παρασκευή 24/11 στις 18:00, Γοργοποτάμου με Θάσου (Συκιές)

Την Πέμπτη 16/11 και το Σάββατο 18/11 έγιναν ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον οικογένειας Ρομά στην περιοχή των Συκεών. Η οικογένεια είχε βρει στέγη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο χωρίς βασικές παροχές (ρεύμα, νερό). Στην προσπάθεια της οικογένειας για διαμόρφωση όσο το δυνατόν πιο βιώσιμων συνθηκών συνέβαλαν αλληλέγγυοι, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα και κουβέρτες. Παράλληλα, η οικογένεια δεχόταν απειλές από κατοίκους της γειτονιάς και από τους μπάτσους που εισέρχονταν στον χώρο και απειλούσαν με έξωση.

Τη Πέμπτη το βράδυ, ενόσω η οικογένεια έλειπε προσωρινά από το κτίριο, φασίστες από τη γειτονιά εισέβαλαν στο σπίτι, πέταξαν πέτρες και μεγάλη ποσότητα νερού στο πάτωμα, στα στρώματα και στις κουβέρτες. Όλα αυτά ενώ μέλη της οικογένειας αποτελούν ένα 4χρονο κορίτσι και μία έγκυος γυναίκα. Ως συνέπεια, η οικογένεια δεν μπορούσε να διαμείνει στον χώρο, με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείψει. Ανάλογη επίθεση επαναλήφθηκε και το Σάββατο, όπου τα πράγματα που άφησε πίσω η οικογένεια πετάχτηκαν στα σκουπίδια, ενώ φράχτηκε πρόχειρα η είσοδος με κάδο σκουπιδιών.

Να βρεθούμε σε κάθε γειτονιά, να σταθούμε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο, να αντισταθούμε στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ενάντια στον φασισμό και τις εξουσιαστικές πρακτικές που προωθούν κράτος και κεφάλαιο με αυτοοργάνωση σε όλες τις γειτονιές να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ

ΠΙΣΩ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ – ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων | Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης