[Θεσ/νίκη] Συλλογή ειδών 1ης ανάγκης για την 12χρονη | Ελεύθερες Γυναίκες/Μαύρο&Κόκκινο

0
747

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ !

Στις αρχές του Οκτώβρη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής βίας και trafficking. Μία 12χρονη μαθήτρια στα Σεπόλια, λόγω οικονομικών δυσκολιών στο σπίτι της, αναγκαζόταν να δουλεύει στο παντοπωλείο της γειτονιάς, εξασφαλίζοντας κάποια χρήματα για την οικογένειά της. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, με διασυνδέσεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, άτομο με πολλές γνωριμίες και χρήματα, βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 12χρονη ενώ την εξέδιδε σε άλλους παιδοβιαστές. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές αμέσως μόλις έπεσε στην αντίληψη της μητέρας, τον Αύγουστο του 2022,

Ενώ ήταν φανερό πως πρόκειται για κύκλωμα σωματεμπορίας, που στόχευε ανήλικα παιδιά, ευάλωτα λόγω της ταξικής και κοινωνικής τους θέσης και μολονότι από τις επικοινωνίες του Μίχου αποδείχτηκε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 210 βιαστές και υποψήφιοι βιαστές του παιδιού, πολύ γρήγορα οι προβολείς στράφηκαν στη μητέρα του κοριτσιού, καθώς το κράτος και οι μηχανισμοί του επιχείρησαν να τη μεταχειριστούν ως εξιλαστήριο θύμα για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και να μετακυλήσουν την ευθύνη αλλά και την οργή της κοινής γνώμης στο πρόσωπό της.

Αρχικά,η σύζυγος του κατηγορούμενου, αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με τη ΝΔ και μέλος του ΔΣ του βρεφοκομείο Αθηνών επιχείρησε να δωροδοκήσει τη μητέρα της 12χρονης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της, σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας. Στη συνέχεια, ο Μίχος επιχείρησε να την εμπλέξει ως συνεργό και στις 19 Δεκεμβρίου οι δικαστικές αρχές την προφυλάκισαν, χωρίς άλλα αποδεικτικά στοιχεία πέρα από την κατάθεση του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου και με μόνη αιτιολόγηση ότι υπάρχει πιθανότητα να βλάψει τα παιδιά, αν επιστρέψει στο σπίτι μαζί τους. Στις 24 Γενάρη το αίτημά της για αντικατάσταση της προσωρινής κράτηση με περιοριστικούς όρους, απορρίφθηκε και έτσι εκείνη επέλεξε να ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την αποφυλάκισή της ώστε να βρεθεί κοντά στα παιδιά της, η οποία και έληξε χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά της σε κανένα βαθμό. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο στρέφεται η κοινή γνώμη απέναντι στη μητέρα και οι παιδοβιαστές και ο μαστροπός περνάνε σε “δεύτερη μοίρα”, αλλά ταυτόχρονα η διαδικασία εξάρθρωσης του κυκλώματος trafficking προχωρά με ολοένα και πιο αργούς ρυθμούς καθώς έχει φύγει πλέον από το προσκήνιο και ενισχύεται η δυνατότητα συγκάλυψης αν όχι όλου του κυκλώματος, τουλάχιστον των πιο υψηλά ιστάμενων.

Όλο αυτό το διάστημα, το κράτος και οι θεσμοί του φαίνεται να μη δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την ψυχική και σωματική υγεία του κοριτσιού, αλλά ούτε και για την εξέλιξη της υπόθεσης.Η τότε υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε ανακοίνωσή της στη Βουλή έβγαλε σε κοινή θέα όλα τα στοιχεία για το πού βρίσκεται σήμερα η 12χρονη στοχοποιώντας την ακόμη μία φορά, ενώ επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο ψεμάτων προκειμένου να αποδείξει τις ανύπαρκτες κρατικές παροχές και την κρατική πρόνοια απέναντι στην 12χρονη και τα αδέρφια της. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα το κορίτσι ουσιαστικά κάθε τόσο «ανακρινόταν» στην Ασφάλεια, χωρίς καμία πραγματική μέριμνα για το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο παιδί που έχει υποστεί κακοποίηση, ενώ οι κρατικές παροχές περιορίζονται σε μία ελάχιστη ποσότητα τροφίμων που δεν αρκεί για την επιβίωση ούτε της ίδιας της κοπέλας, πόσο μάλλον ολόκληρης της οικογένειάς της και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι η μητέρα τους βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα τα ΜΜΕ, έχοντας στα χέρια τους τη δικογραφία, έβγαζαν στη δημοσιότητα πέρα από λεπτομέρειες αναντιστοιχες για μιαν υπόθεση σε εξέλιξη, και στοιχεία για το κορίτσι και της οικογένειά της που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση για την περεταίρω τρομοκράτησή της.

Στην προσπάθεια αυτή, ώστε να σταματήσει το κορίτσι να δίνει τα ονόματα των βιαστών της, έχουν γίνει πολλαπλές απόπειρες εκφοβισμού. Σε μία από αυτές άγνωστοι πέταξαν πέτρες στα παράθυρα του σπιτιού της – που υποτίθεται ότι η τοποθεσία είναι άγνωστη(!) Στις 3 Απρίλη, άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διέμενε και μάλιστα, ενώ υποτίθεται πως βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από το κράτος και την αστυνομία. Μερικούς μήνες πριν, αστυνομικοί, φορώντας μάσκες και κουκούλες σταμάτησαν το αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε το παιδί σπίτι έπειτα από διαδικασία κατάθεσης στις αρχές και τους κατέβασαν από το αμάξι κρατώντας τα όπλα τους προτεταμένα. Και όλα αυτά στις 3 τα ξημερώματα!

Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με ένα ενεργό κύκλωμα trafficking, που φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση της Greek Mafia, [ή ακόμα και greek police mafia] όπως έχουν καταγράψει σε πολλές ερευνές τους οι Repoters United. Συγκεκριμένα, ο Μίχος και ο συνεργός του, ο ονομαζόμενος «Μιχάλης», διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας και έκλειναν ραντεβού με παιδοβιαστες. Από αυτά τα άτομα ελάχιστα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, με κάποια να γνωστοποιούνται με τρομακτική αργοπορία στην έρευνα της αστυνομίας. Μεταξύ αυτών ο γνωστός καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης, ένας οδοντίατρος και ένας οδοντοτεχνικός – πρώην διαιτητής, ο οποίος ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον σύνδεσμο του Πατούλη και διορισμένος στο διοικητικό συμβούλιο του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών. Επί του παρόντος φέρεται να εμπλέκεται και (τουλάχιστον) ένας αστυνομικός για τον οποίο διατάχθηκε ΕΔΕ, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Είναι σημαντίκό και ουσιαστικό να αναφέρουμε ωστόσο ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο κράτος και τους μηχανισμούς του, ώστε να προχωρήσει η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής καθώς και όλες οι κινήσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς το πρόσωπο της 12χρονης και την οικογενειά της, έχουν προκύψει από τον κόσμο του κινήματος που από την πρώτη στιγμή ύψωσε τοίχος αλληλεγγύης και προστασίας γύρω το θύμα, όπως έχει πράξει αμέτρητες φορές στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλες οι υποθέσεις σεξουαλικής και έμφυλης βίας που έρχονται στο φως και παίρνουν το δρόμο της αστικής δικαιοσύνης, αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από το κράτος, τις δικαστικές αρχές και τα κυρίαρχα ΜΜΕ στέλνοντας ένα ενιαίο συστημικό μήνυμα εξόντωσης απέναντι σε όσες τόλμησαν να σπάσουν τη σιωπή και τρομοκράτησης απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες. Από το βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από τα ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΙΑΣ, τη συγκάλυψη του παιδοβιαστή Λιγνάδη και των εξευτελισμό των θυμάτων του μέσα στις δικαστικές αίθουσες, τη συγκάλυψη του παιδοβιαστή και μαστροπού Η. Μίχου στην υπόθεση του Κολωνού και το ξέπλυμα του βιαστή και μαστροπού μπάτσου στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, μέχρι την αθώωση των βιαστών της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, των μαστροπών στο “Χωριάτικο” και των μπάτσων που από κοινού με τους Χορταρια και Δημόπουλο δολοφόνησαν τη Zackie Oh, είναι πλέον πρόδηλο και για τους πιο αφελείς ότι η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί όπλο στη φαρέτρα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για την καθυπόταξη και των καταπιεσμένων και τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όλα αυτά τα περιστατικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση “μεμονωμένα”, αλλά μία ακόμα συνέπεια του εξουσιαστικού πατριαρχικού συστήματος που καταπιέζει τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κράτος, το κεφάλαιο και η πατριαρχία αποτελούν ένα ολόκληρο σύστημα που γαλουχίζει , οπλίζει, δικαιολογεί και συγκαλύπτει αυτά τα εγκλήματα. Το ίδιο το σύστημα γεννά τις έμφυλες διακρίσεις και οπλίζει καθημερινά τα χέρια επιτηδείων (παρα)βιαστών, ενισχύοντας το πατριαρχικό καθεστώς με κύρια μέσα τη συνοχή και τη συγκάλυψη. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά έμφυλης βίας, στα οποία η κρατική δικαιοσύνη αποφάσισε να σωπάσει, αποδεικνύοντας πως για όλες εμάς, το σύστημα δεν αποτελεί χέρι σωτηρίας, αλλά κινητήριο μοχλό αναπαραγωγής πατριαρχικών και εξουσιαστικών συμπεριφορών. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην αστική δικαιοσύνη και τους κρατικούς μηχανισμούς. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Και ταυτόχρονα είναι συστημικό εργαλείο τρομοκράτησης για να κρατά τις γυναίκες σε θέση φόβου και υποταγής, να μην μιλούν, να μην αμφισβητούν, να μην ξεσηκώνονται. Η επίσημη πολιτική είναι ενοχοποίηση των θυμάτων και η κάλυψη των βιαστών, δολοφόνων και παιδεραστών και το μήνυμα που στέλνεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, προς πάσα κατεύθυνση – προς κάθε γυναίκα -και όχι μόνο – που έχει πέσει θύμα έμφυλης ή σεξουαλικής βίας, και προς όλα τα επόμενα θύματα είναι ενιαίο και ολοκληρωτικό: τρομοκρατία για όσες επιχειρούν να μιλήσουν και απόπειρα φίμωσης για όλες τις υπόλοιπες!

Ο αντιπατριαρχικός αγώνας, λοιπόν, είναι για εμάς ένας αγώνας συνολικός, αντιεξουσιαστικός, αναρχικός, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Η πτώση της πατριαρχίας στο πλαίσιο του υπάρχοντος συστήματος είναι ανέφικτη. ‘Έτσι παλεύουμε ενάντια στο σύστημα συνολικά, ενάντια στην εξουσία. Στην κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε δεν υπάρχει χώρος για εξουσιαστικές συμπεριφορές, για συμπεριφορές που καθιστούν έναν άνθρωπο κατώτερο από κάποιον άλλον, για πρακτικές διαχωρισμού και διχοτόμησης των πληθυσμών που στρέφουν τον έναν ενάντια στην άλλη. Επιδιώκουμε να χτίσουμε κοινότητες, στις οποίες καλλιεργείται η αλληλεγγύη κι ο σεβασμός, κοινότητες, στις οποίες οι γυναίκες μπορούν να υπάρξουν ως ισάξιες οντότητες, κοινότητες στις οποίες γυναίκες θα μπορούν να απευθυνθούν, θα μπορούν να επικοινωνήσουν βιώματα τους.

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία περιστατικά έμφυλης βίας γνωστοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό: Από τις σεξιστικές επιθέσεις στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, από την επικριτικότητα στις εκτρώσεις, από τους ξυλοδαρμούς έως και τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς και τα κυκλώματα σωματεμπορίας. Η εξάλειψη της έμφυλης βίας περνάει για μας μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση – έναν αγώνα συλλογικό και συνολικό, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και οποιαδήποτε μορφής εξουσία. Καμία μόνη απέναντι στους δυνάστες που εξουσιάζουν τις ζωές μας! Σφίγγουμε τις γροθιές μας και προσφέρουμε ένα χέρι βοηθείας σε κάθε τραυματισμένη γυναίκα απ’ το λεπίδι της πατριαρχίας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους καταπιεσμένους και σε όλες τις καταπιεσμένες, σε κάθε θύμα βιασμού, δίπλα σε όποιοα πλήττεται απ’ το αγκάθι της πατριαρχίας. Η συλλογική μας φωνή μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη! Μέχρι να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα! Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα χωρά μέσα του όλους τους κόσμους!

Προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση, την ενδυνάμωση, την οργάνωση και τον αγώνα για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας, για την ανοικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΜΠΑΤΣΟΙ – Μ.Μ.Ε. – ΚΡΑΤΟΣ & ΘΕΣΜΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ENANTIA ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ – ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συλλογή τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης για τη 12χρονη και την οικογένειά της [υπόθεση Κολωνού]

Τετάρτη 24/05, από τις 19;30 ως τις 21:00 στο Ελευθεριακό Κέντρο: “No Pasarán” (Αρριανού & Ιασωνίδου)

“Ελεύθερες Γυναίκες” της Συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο” μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων