[Θεσ/νίκη, Τρί. 12/10 18:00 Καμάρα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη

0
603

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη | Τρίτη 12/10 | 18:00 Καμάρα

Τον Ιούνιο του 2016 η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» εκτελεί τον ναρκέμπορο της περιοχής των Εξαρχείων, γνωστό και ως «Χαμπίμπι». Ο «Χαμπίμπι» εμφανιζόταν ως κάποιου είδους αρχηγός της τοπικής μαφίας των Εξαρχείων που για χρόνια λίμναζε στην περιοχή, σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία και το τοπικό Α.Τ. Ο ίδιος και η αγέλη του εκτός από το εμπόριο ναρκωτικών, πρωτοστατούσαν σε μια σειρά από κανιβαλιστικές συμπεριφορές ενάντια σε κατοίκους της γειτονιάς, θαμώνες της πλατείας αλλά και αγωνιστές του κινήματος που εκείνη την περίοδο συσπειρώθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκομαφιών και την επανοικειοποίση της περιοχής των Εξαρχείων. Μία από αυτές τις κανιβαλιστικές συμπεριφορές του «Χαμπίμπι» ήταν και η δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν με μαχαίρι τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, 3 αναρχικοί αγωνιστές του Κ*Βοξ όταν τον απέτρεψαν από μία σεξιστική συμπεριφορά ακριβώς έξω από τον χώρο τους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των 2 εξ’αυτών.

5 χρόνια μετά στήνεται μια δίκη- σκευωρία εις βάρος 2 αγωνιστών. Στις 13 Οκτώβρη του 2021 δικάζονται οι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας με τις κατηγορίες της ηθικής και της φυσικής αυτουργίας αντίστοιχα, στην υπόθεση της εκτέλεσης του ναρκέμπορου Χαμπίμπι στα εξάρχεια το 2016. Μόνα στοιχεία για την υπόθεση αυτή αποτελούν η δημοσίευση του Γ. Καλαϊτζίδη σε διαδικτυακά μέσα, για την επίθεση που είχε δεχτεί απ’τον «Χαμπίμπι» έξω από το Κ*ΒΟΞ (ήταν ο ένας εκ των 3) στην οποία εναντιώνεται στις κανιβαλιστικές συμπεριφορές του ίδιου και της ναρκομαφίας, αλλά και οι καταθέσεις υποτιθέμενων μαρτύρων που ανήκουν σε εμπόρους ναρκωτικών της ίδιας μαφίας.

Είναι φανερό πως το κράτος σε μία προσπάθεια του ακόμα να χτυπήσει το αναρχικό κίνημα, επιδιώκει μέσω του δικαστικού μηχανισμού να στείλει 2 αγωνιστές στην φυλακή. Το χτύπημα αυτό αποτελεί μια ακόμα κρατική σκευωρία με σκοπό να επιβληθεί πάνω στο κίνημα και να κάμψει τις αντιστάσεις του. Μία πολιτική που φαίνεται στα Εξάρχεια να ακολούθησε την εξής πορεία : Πρώτα το παρακράτος με τις μαφιόζικες πρακτικές και το ναρκεμπόριο υποτίμησαν την περιοχή και προσπάθησαν να επιβληθούν στους κατοίκους της και τους ανθρώπους του κινήματος και έπειτα τα κατασταλτικά χτυπήματα της αστυνομίας σε δομές και καταλήψεις του αγώνα με σκοπό να υποβαθμίσουν την παρουσία των αναρχικών στην περιοχή. Έτσι αυτή η δίκη έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια επιβολής του κράτους εναντίον του οργανωμένου κινήματος. Η σκευωρία όμως θα πέσει. Η υπεράσπιση των αναρχικών και του αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες ανήκει σε όλο το αναρχικό κίνημα.

ΚΡΑΤΟΣ / ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ/ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη, Τρίτη 12/10 στις 18:00 στην Καμάρα

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης- Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων