ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΑΛΚΑΝΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
3955

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑMΒΑΛΚΑΝΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ανακίνηση του “μακεδονικού ζητήματος” στο πλαίσιο των διακρατικών ανταγωνισμών και των νατοϊκών σχεδιασμών στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την κινητοποίηση των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών κοινωνικών αντανακλαστικών. Σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά από φορείς που εκφράζουν μισαλλόδοξα, ρατσιστικά και εθνικιστικά παραληρήματα, με την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων, κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, εκκλησιαστικών, παραστρατιωτικών και ναζιστικών οργανώσεων κάλεσαν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα. Ήταν μια μόνο στιγμιαία εικόνα του τί επίκειται να επικρατήσει αν εδραιωθεί στο κοινωνικό πεδίο ο κρατικός ολοκληρωτισμός, ο πόλεμος και η εξαθλίωση που επιθυμεί να επιβάλει το κράτος, αν κυριαρχήσουν οι εθνικισμοί, οι πλαστοί διαχωρισμοί και το αλληλοφάγωμα μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Αντιλαμβανόμενοι πως η προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της αναζωπύρωσης των εθνικισμών και του κοινωνικού εκφασισμού θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρωπότητα, και όντας πεπεισμένοι για το ότι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μια κοινωνίας ευημερίας, ισότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση, διακρατικούς πολέμους και αποπροσανατολιστικούς ανταγωνισμούς, βρεθήκαμε στους δρόμους, στις διεθνιστικές-αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, τόσο στις 21 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη (κατά τη διάρκεια της οποίας ομάδα νεοναζί βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί χωρίς επιτυχία στην κατάληψη “ΕΚΧ Σχολείο” και να κάψει την κατάληψη Libertatia), όσο και στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα (όπου αντίστοιχη ομάδα επιτέθηκε στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός και αποκρούστηκε από την περιφρούρηση του χώρου) και το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε όπου αλλού χρειαστεί. Μαζί με χιλιάδες αγωνιστές, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, στήσαμε ανάχωμα στην επέλαση του εθνικιστικού εσμού και των φασιστικών εφεδρειών του κράτους, κρατώντας παράλληλα ανοιχτό το δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα, διατηρώντας αναμμένη τη φλόγα της Κοινωνικής Επανάστασης και ζωντανό το όραμα για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, όπου επιχειρείται να σηκώσει κεφάλι το εθνικιστικό μπλοκ και ο φασιστικός οχετός που το συνοδεύει. Στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στους συντρόφους μας στα Βαλκάνια και διεθνώς. Μόνο η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων μπορεί να σαρώσει τη φασιστική απειλή.

Συμμετέχουμε στην Παμβαλκανική-Διεθνιστική Διαδήλωση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση στην Καμάρα στις 12 μ.

Προσυγκέντρωση μπροστά στην Libertatia στις 11 π.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΙΣ 21 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ – Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων