Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

0
3101

Οι ισχυροί χώρισαν τον κόσμο. Αποφάσισαν πως κάποιοι λίγοι θα είναι από πάνω και αποφασίζουν για λογαριασμό όλων και οι πολλοί θα είναι από κάτω και πρέπει να κάνουν ότι τους λένε οι από πάνω. Χώρισαν τον κόσμο σε (καπιταλιστικό) κέντρο που πρέπει να μείνει δυνατό και σε (καπιταλιστική) περιφέρεια που χρησιμοποιείται για να δυναμώσει κι άλλο το κέντρο.

Ενώ τα κράτη και οι ισχυροί χτίζουν έναν κόσμο-φυλακή για όλους τους από τα κάτω, μετανάστες, πρόσφυγες και ντόπιους.Oι ισχυροί της Δύσης, για να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι, με πολέμους που κάνουν μαζί με τους συμμάχους τους συνεχίζουν να καταστρέφουν τις κοινωνίες στη Μέση Ανατολή και να εκμεταλλεύονται τις χώρες και τους κατοίκους της Βόρειας Αφρικής.

Κάνουν πολέμους στην περιφέρεια του καπιταλισμού για να: κλέψουν τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν εκεί και ανήκουν στους ντόπιους πληθυσμούς (πετρέλαιο, πολύτιμους λίθους κ.α.), καταστρέψουν τις κοινωνίες και την οικονομία τους ώστε να μπορέσουν μετά να επιβάλλουν τη δική τους οικονομία, ελέγξουν περιοχές που έχουν για αυτούς σημασία, είτε αυτές είναι χρήσιμοι εμπορικοί δρόμοι είτε έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον.

Η δύση κάνει συμμαχίες ή συνεργασίες με μορφώματα όπως το Isis για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της (δηλαδή όλα τα παραπάνω) χωρίς να νοιάζεται για τη φύση αυτών των μορφωμάτων. Τόσο η δύση όσο και το Isis αλλά και κάθε παρόμοιο αυταρχικό μόρφωμα, θέλουν τον πόλεμο και την καταστροφή, θέλουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες εξαθλιωμένους, φτωχούς και με σκυμμένο το κεφάλι για να συνεχίσουν να υπάρχουν, για να συνεχίζουν να δυναμώνουν.

Οι κυβερνήσεις της Αμερικής και της Ευρώπης σκοτώνουν τους ανθρώπους και με τις βόμβες και με την πείνα και όταν η ζωή πια για τους από κάτω είναι πλέον αδύνατη στους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλους τόπους, προς τη Δύση, τους πνίγουν στη Μεσόγειο, τους δολοφονούν στα σύνορα, χτίζουν φράχτες για να μην μπορέσουν να μπουν στην Ευρώπη.

Όμως και στο κέντρο του καπιταλιστικού κόσμου υπάρχει πόλεμος, αλλά με άλλη μορφή. Οι μισθοί των από κάτω που ζουν εδώ μειώνονται συνεχώς. Πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία έχουν όλο και λιγότεροι. Και όσοι αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες ζωής δέχονται την επίθεση της αστυνομίας, ενώ οι ισχυροί χρησιμοποιούν και το στρατό για να εκφοβίσουν τους ανθρώπους που ζουν εδώ.

Οι από πάνω συνηθίζουν να λένε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπάρχει αυτός ο κόσμος, όμως εννοούν τον καπιταλιστικό κόσμο. Δηλαδή αυτόν που τους κρατά ισχυρούς και τους επιτρέπει να είναι από πάνω, ενώ οι πολλοί θα είναι φτωχοί, θα σκοτώνονται ή θα πεθαίνουν από την πείνα για τα συμφέροντα των λίγων πλούσιων.

Απέναντι στα σχέδια των ισχυρών, που νομίζουν πως οι ζωές μας τους ανήκουν, που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, πρέπει να ενωθούμε όλοι οι από τα κάτω αυτού του κόσμου: ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους μας. Διεκδικούμε στο τώρα το άνοιγμα των συνόρων, την ελεύθερη μετακίνηση για όλους, να πάρουν χαρτιά όλοι και να μπορέσουν να μετακινηθούν όπου θέλουν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πέσουν οι φράχτες. Αγωνιζόμαστε στο τώρα και ασταμάτητα μέχρι το τέλος του χτισίματος αυτής της κοινωνίας- φυλακής, το τέλος του καπιταλιστικού κόσμου.

Σαν αναρχικοί λέμε: δεν υπάρχει καμία λύση μέσα στον καπιταλισμό. Όλοι μαζί πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στην εξουσία και την καταπίεσή τους. Στο κέντρο και στην περιφέρεια, σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, την καταγωγή πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην αδικία των ισχυρών και να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

Ο μόνος δρόμος για τους από κάτω, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους αυτής της γης είναι ο δρόμος της κοινωνικής επανάστασης για το τέλος του καπιταλισμού.

Για να φτιάξουμε ένα κόσμο όπου δεν θα υπάρχουν από πάνω και από κάτω, ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

 Για την αναρχία και τον κομμουνισμό!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων