Αλληλεγγύη στους 2 αγωνιστές που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

0
1204

Αλληλεγγύη στους 2 αγωνιστές που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Στις 16 Δεκέμβρη 2019, 2 αγωνιστές συλλαμβάνονται στην Αθήνα από την «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.  Αφού κρατούνται κάποιες μέρες στην ΓΑΔΑ ώστε να προετοιμαστούν οι αστυνομικές μεθοδεύσεις και να διογκωθεί το σε βάρος τους κατηγορητήριο για να επιτευχθεί η προφυλάκισή τους, περνάνε τελικά από ανακριτή και εισαγγελέα στις 19 του Δεκέμβρη και αφήνονται ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της υποχρέωσης εμφάνισης τέσσερις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιπλέον, υποχρεωτική καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα.

Τη σύλληψη των 2 συντρόφων, ακολούθησε η καλλιέργεια κλίματος τρομολαγνείας από τα ΜΜΕ, ενώ η «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία, μέσω τον πρόθυμων ρουφιάνων της, αφήνει να διαρρεύσουν διάφορα σενάρια για ύπαρξη οργανώσεων αντάρτικου πόλης που δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια. Παράλληλα, οι διωκτικοί μηχανισμοί του κράτους αναβαθμίζουν τις κατηγορίες με τον 187Α («αντι»τρομοκρατικός νόμος) και κατασκευάζουν μια «τρομοκρατική» οργάνωση με το όνομα «Ταξιαρχία».  Σύμφωνα με τα σενάρια της δικογραφίας η «Ταξιαρχία» πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία των φασιστών της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας” και πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους.

Την ώρα που οι 2 αντιφασίστες στοχοποιούνται από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της προφυλάκισης, την ίδια ώρα η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα, ενώ δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, πραγματοποιούνται εκκενώσεις καταλήψεων (Κουβέλου στο Μαρούσι, Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου). Την ώρα που νομιμοποιούνται οι δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές, σε συνδικαλιστές και μετανάστες, που οι βασανισμοί και οι εξευτελισμοί διαδηλωτών, αλλά και κάθε άλλου ανυπεράσπιστου ανθρώπου, γίνονται καθημερινό φαινόμενο, την ώρα που ξυλοκοπούνται φοιτητές και εργαζόμενοι, είναι απαραίτητη και η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης απέναντι στο σύστημα που γεννά την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον θάνατο, την εκμετάλλευση και τις ανισότητες.

Μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας κοινωνικής και ταξικής λεηλασίας, ανηλεούς επίθεσης πάνω στην πληττόμενη κοινωνική βάση και συντριπτικής επίθεσης –μέσω της εν εξελίξει κατασταλτικής εκστρατείας- στο κοινωνικό και ταξικό κίνημα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις καταλήψεις, τους αγωνιστές αλλά και όσους αμφισβητούν το αναπόδραστο της υπάρχουσας πραγματικότητας, οι 2 σύντροφοι μας οδηγήθηκαν με ένα κακοστημένο και σαθρό κατηγορητήριο σε ανακριτή και εισαγγελέα για να απολογηθούν για το «έγκλημα» του να παραμένεις αγωνιστής σε πείσμα των καιρών.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε στο πλευρό των 2 αγωνιστών που διώκονται με εξόφθαλμες κατασταλτικές μεθοδεύσεις των αστυνομικοδικαστικών μηχανισμών, αλλά και σε κάθε αγωνιστή που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατασταλτική μανία του κράτους. Είναι υπόθεση όλου του κινήματος η στήριξη των συντρόφων ηθικά-υλικά-πολιτικά, ειδικά έπειτα και από  τους εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

BAR ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 9 μ.μ. ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ “ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ” (ΠΑΤΡΕΩΣ 87)

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.

Στις 16 Δεκέμβρη 2019 συλλαμβάνονται δύο αγωνιστές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως κατηγορούμενοι για τις διάφορες εμπρηστικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε γραφεία της Χρυσής Αυγής τον τελευταίο χρόνο. Οι διωκόμενοι κρατούνται αρχικά μερικές μέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχουν περάσει ούτε από ανακριτή ούτε από εισαγγελέα και στις 19 Δεκέμβρη, αφού τελικά καταφέρνουν να τοποθετηθούν αναφορικά με την υπόθεσή τους στις δικαστικές αρχές, αφήνονται ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, τέσσερις φορές το μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική καταβολή εγγύησης ύψους 15.000Ε για τον καθένα.

Μετά τις συλλήψεις, τα ΜΜΕ σε συνεννόηση με τις διωκτικές αρχές και την κρατική εξουσία επιχείρησαν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον τρομολαγνείας, ώστε η προφυλάκιση των δύο συντρόφων να θεωρείται όχι απλά δεδομένη αλλά και δίκαιη. Το κατάφωρα στημένο και εντελώς πρόχειρα “μαγειρεμένο” κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι διωκόμενοι, αναβαθμίζεται εν μία νυκτί με τον 187Α και κατασκευάζεται μία τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα “Ταξιαρχία”. Ταυτόχρονα, η εκκένωση της κατάληψης Έπαυλη Κουβέλου την επομένη των συλλήψεων, επιχειρείται να συνδεθεί με αυτές, παρουσιάζοντας το κτήριο ως ορμητήριο της υποτιθέμενης οργάνωσης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι συλλήψεις των δύο συντρόφων πραγματοποιούνται μέσα σε μία συνθήκη γενικευμένης επίθεσης της κρατικής εξουσίας και του κεφαλαίου στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής βάσης, μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας κοινωνικής και ταξικής λεηλασίας και φύσικα εν μέσω της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το κράτος ενάντια στο αναρχικό κίνημα και τις δομές του. Την ίδια ώρα που στοχοποιούνται οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του αναρχικού/αντιφασιστικού κινήματος, η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, ενώ δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποιώντας τη φασιστική βία και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης.

Μέσα σε μία συγκυρία που οι μπάτσοι βασανίζουν και εξευτελίζουν διαδηλωτές, συλληφθέντες κατειλημμένων χώρων, τυχαίους περαστικούς, ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες στη γειτονιά των Εξαρχείων και στα αστυνομικά τμήματα, που καταργείτα άμεσα το κεκτημένο της απεργίας, που περιστέλλεται το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο. Την ίδια στιγμή που δολοφόνοι όπως ο Κορκονέας τη “σκαπουλάρουν” με μερικούς μήνες φυλακής και οι μπάτσοι της ομάδας Δ αθωώονται για τους βασανισμούς αντιφασιστών το 2012, ενώ σύντροφοι παρακολουθούνται ακόμα και στα πολιτικά τους γραφεία από την ασφάλεια, το κράτος κάνει ξακάθαρες τις προθέσεις του για περαιτέρω αναβάθμιση της κατασταλτικής επίθεσης και της στοχοποίσης των αγωνιστών/στριών, στα πλαίσια μιας προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων σε πείσμα των καιρών και κάθε εξουσίας, αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και συνεχίζουν με τις μικρές ή μεγάλες τους δυνάμεις τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές υπερασπιζόμαστε όλους εκείνους που θέτουν καθημερινά τους εαυτούς τους στον αντιφασιστικό αγώνα, για την ανθρώπινη χειραφέτηση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους δύο αγωνιστές που διώκονται με ένα κατάφωρα σαθρό και στημένο κατηγορητήριο από την διωκτικές αρχές. Κάθε επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα, θα έρχεται αντιμέτωπη με την αλληλεγγύη μας.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο”
Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό