ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Κ. ΓΟΥΡΝΑ

0
2651

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Κ. ΓΟΥΡΝΑ | ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3 ΣΤΙΣ 18.00,ΚΑΜΑΡΑ

O Δημήτρης Κουφοντίνας μέλος της Ε.Ο.17Ν, ο οποίος κρατείται από το καλοκαίρι του 2002 στις ελληνικές φυλακές δικαιούται αδειοδότησης εδώ και 7 χρόνια. Για πολλοστή φορά που αιτήθηκε του δικαιώματος του δέχτηκε απορριπτική απάντηση από το αρμόδιο συμβούλιο, εξαιτίας πολιτικών τοποθετήσεων στο διαδίκτυο.
Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο ως φρονηματική δίωξη μπορεί να εκληφθεί καθώς στην προκείμενη περίπτωση δεν συντρέχει κάποιος νομικός λόγος. Ο Κουφοντίνας δεν έχει κάποια πειθαρχική δίωξη ως κρατούμενος, έχει συμπληρώσει 8 χρόνια ποινής και δεν εκκρεμεί εις βάρος του κάποια ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος.
Δεν τρέφαμε καμιά αυταπάτη περί αστικής δικαιοσύνης και των «δικαιωμάτων» της. Το κράτος έρχεται να αποδείξει ότι η δικαιοσύνη του είναι σαν τα φίδια, τσιμπά τους ξυπόλυτους. Το ποινικό δίκαιο αποτελεί μια καθεστωτική κατασκευή που θέτει στο στόχαστρο όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του κράτους, ενώ παράλληλα θεσμικά του όργανα κόβουν και ράβουν νόμους προκειμένω να διευρύνουν την εξουσία του στην κοινωνία.
Μέσω της συγκεκριμένης υπόθεσης το κράτος παρουσιάζεται ως κληρονόμος αλλά και ως συνεχιστής της μετεμφυλιακής πραγματικότητας και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Όση ρητορική και να ρίχνουν τα διάφορα παπαγαλάκια του, όση σπέκουλα και να κάνουν οι εντεταλμένοι σε υπηρεσία δημοσιογράφοι, οι απορριπτικές αποφάσεις έχουν εκδικητικό χαρακτήρα απέναντι στο ήθος του αγωνιστή, απέναντι σε όσους δεν μετανιώνουν, δεν αποστρατεύονται, δεν κάνουν δηλώσεις μετάνοιας και δεν αποκηρύσσουν τα πιστεύω τους.
Η φοβικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο Κουφοντίνας πηγάζει από το μίσος που το κράτος τρέφει για όσους αμφισβητούν τα πλαίσια εξουσίας του. Το κράτος γνωρίζει καλά οτι στην συνείδηση της ελληνικής πραγματικότητας η φιγούρα του κλέφτη, του αντάρτη, του εχθρού της εξουσίας ασκούσε και θα ασκεί γοητεία. Ήταν και θα είναι συνδεδεμένη στην συνείδησή του αυτή η φιγούρα με το χαρακτήρα του κοινωνικού αγωνιστή. Η φοβικότητα του καθεστώτος πηγάζει από την κληρονομιά της ιστορικής του ύπαρξης, η οποία είναι συνυφασμένη με τα τανκ του Σκόμπυ το ’44 και τις ναπάλμ των Αμερικάνων το ’49.
Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του ελληνικού κράτους έρχεται να θέσει σε ειδικό καθεστώς εξαίρεσης τον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα καθώς του αφαιρεί το δικαίωμα αδειοδότησης ως κρατούμενου και αυτό γιατί στην συνείδηση του κράτους οι πολιτικοί κρατούμενοι, οι αμετανόητοι είναι εν ενεργεία παραβατικοί, είναι εχθρός. Ένας εχθρός που ούτε καν να ακουστεί έχει δικαίωμα. Έτσι ο εσμός των ακαδημαϊκών «πατέρων» της νομικής κλείνει το μάτι στους ανθρωποφύλακες του Κορυδαλλού και το κράτος στέλνει τα σκυλιά του να περικυκλώσουν κτίρια, να αποκλείσουν αίθουσες και να ακυρώσουν εκδηλώσεις.
Το ίδιο καθεστώς εξαίρεσης έχει επιβληθεί στον Κ. Γουρνά μέλος του Ε.Α., ο οποίος στερείται το δικαίωμα αδειότησής του εκδικητικά. Εκδικητικά γιατί δεν επέλεξε να μετανιώσει και να αποκηρύξει. Δεν επέλεξε αυτός αλλά και τόσοι άλλοι να γίνουν χρήσιμοι στο σύστημα είτε μέσω της συνεργασίας είτε μέσω της κάμψης του φρονήματος και για μελλοντικούς παραδειγματισμούς. Αυτά λοιπόν οριοθετούν το ποιός παίρνει άδειες και ορίζουν τα κριτήρια της εφαρμογής των νόμων από το ίδιο το κράτος. Και αυτό γιατί πολύ απλά η εξουσία δεν λογοδοτεί, έχει το μαχαίρι αλλά έχει και το καρπούζι.Λογοδοτεί παρά μόνο λίγο πριν την ανατρέψουμε.
Όσο το κράτος και η κυβέρνηση της αριστεράς φανερώνονται ως κληρονόμοι της «εθνικής κολυμβήθρας» και των δηλώσεων μετάνοιας, όσο φανερώνεται οτι τα σύγχρονα δυτικά κουστούμια των εισαγγελέων και οι στολές του χωροφύλακα και του στρατοδίκη είναι από τον ίδιο ράφτη, τόσο εμείς έχουμε να προτάξουμε την δικιά μας κληρονομιά. Την κληρονομιά των τραγουδιών μας, του αγώνα και το βάρος να τους κοιτάς στα μάτια.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ στους πολιτικούς κρατούμενους Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Κ. ΓΟΥΡΝΑ.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3 ΣΤΙΣ 18.00,ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-