ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

0
2741

ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΚΑΙ 
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Στις 25 Φεβρουαρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια οργανωμένοι οπαδοί του Μελισσανίδη επιτέθηκαν στον κατειλημμένο χώρο «Στρούγκα» και προπηλάκισαν συντρόφους. Για μέρες παραμένουν έξω από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, εμποδίζοντας τη λειτουργία του, ως παρακρατική διμοιρία εντεταλμένη να επιβάλλει στην περιοχή τον φόβο και τη σιωπή.

Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας εφαρμόζεται ένα σχέδιο το οποίο αποτελεί τη συνέχεια μιας συνολικής πολιτικής που επιδιώκει τη βίαιη αποδοχή της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων με τεράστια οφέλη για την οικονομική ελίτ, τον έλεγχο της κοινωνίας μέσω της επιβολής του φόβου από κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις και τελικά τη μετατροπή της σε ένα στρατόπεδο εργασίας. Καθώς το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε συνολική σήψη, επιχειρεί να την επεκτείνει αλώνοντας την κοινωνική βάση, στρατολογώντας μέσα από τις τάξεις των καταπιεσμένων, όσους είναι διατεθειμένοι να κανιβαλίσουν τον διπλανό τους για λογαριασμό των κρατικών και καπιταλιστικών συμφερόντων.

Η επιβολή των πιο ακραίων μορφών εκμετάλλευσης και καταπίεσης σηματοδοτεί τη μετατροπή της κοινωνικής βάσης σε αρένα επιβίωσης. Ο φόβος της ανεργίας και οι άθλιες συνθήκες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, η εμβάθυνση της καταστολής και του ελέγχου, η διάχυση του ατομικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού κι ο αναβαθμισμένος ρόλος των μικρών και μεγάλων μαφιών είναι τμήματα της ίδιας επίθεσης. Της επίθεσης ενός συστήματος που προκειμένου να διατηρήσει την παράλογη επιβολή των ελάχιστων σε βάρος των πολλών χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για να συνεχίσει να αναπαράγει τη σήψη του.

Η επίθεση στην «Στρούγκα» δεν μπορεί να ειδωθεί απλώς ως μέρος της τρομοκράτησης για την άνευ όρων εκχώρηση του γηπέδου, του φιλέτου γης και του άλσους στον Μελισσανίδη. Καταλήγει στη μετατροπή της Νέας Φιλαδέλφειας σε χώρο ελεγχόμενο από τον ιδιωτικό στρατό του εφοπλιστή.Οι νεολαίοι της περιοχής θα πρέπει να «προσαρμοστούν» στη νέα πραγματικότητα δουλεύοντας είτε ως σκλάβοι για τις εταιρείες που θα «αξιοποιήσουν» την ανέγερση του γηπέδου είτε ως παρατρεχάμενοι της συμμορίας του Μελισσανίδη.

Ο ασφυκτικός έλεγχος μεγάλων περιοχών της πόλης μέσω της μετατροπής τους σε τσιφλίκι μεγαλοεπιχειρηματιών και μαφιόζων που διατηρούν ιδιωτικούς στρατούς ήδη έχει δοκιμαστεί στην περιοχή του Πειραιά (στην οποία το γήπεδο «Καραϊσκάκη» εκχωρήθηκε με εξίσου σκανδαλώδη τρόπο με αυτό της Ν.Φιλαδέλφειας σε ανώνυμη εταιρεία, ενώ ο μοναδικός δημοσιογράφος που «τόλμησε» τότε να μιλήσει για αυτό δέχθηκε δολοφονική επίθεση με 4 μαχαιριές), όπου ένα συνονθύλευμα μπάτσων, μπράβων , χρυσαυγιτών, βουλευτών και ένας ιδιωτικός στρατός οπαδών, έχει συντελέσει αποφασιστικά στην επιβολή της αποπολιτικοποίησης και στην μετατροπή της πάλαι ποτέ κόκκινης από τους αγώνες περιοχής σε προσωπικό τσιφλίκι του τωρινού προέδρου-εφοπλιστή Μαρινάκη.

Η επιχείρηση πλήρους αποικοιοποίησης του δημόσιου χώρου από το κράτος και το κεφάλαιο μέσω της διαπλοκής κράτους, παρακρατικών και μαφιόζων εφαρμόστηκε επίσης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι βασανιστές του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει ένα καθεστώς όπου μετανάστες, αγωνιστές και κάτοικοι βρίσκονταν υπό την διαρκή απειλή και άσκηση βίας. Τις μαφιόζικες δραστηριότητες («προστασίες» σε νυχτερινά μαγαζιά, trafficking) αναλάμβαναν από κοινού χρυσαυγίτες και μπάτσοι του τμήματος με τα «μεροκάματα» για τους νεοναζί παρατρεχάμενους του καθεστωτικού εσμού να εκτείνονται από το εμπόριο ναρκωτικών έως τους σεκιουριτάδες στις λαϊκές αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Στα Εξάρχεια, η τοπική ναρκομαφία έφτασε στο σημείο να επιτίθεται με μαχαίρια σε αναρχικούς αγωνιστές. Χρειάστηκε ένας σκληρός αγώνας για να αναχαιτιστεί η παρουσία της σε ένα εμβληματικό για το κίνημα πεδίο. Ένας αγώνας που εξέθεσε κοινωνικά την κρατική στρατηγική και στάθηκε μαχητικά απέναντι σε μία τοπικά εκφρασμένη πτυχή της επιχείρησης φεουδαλοποίησης του δημόσιου χώρου από το κράτος και το κεφάλαιο. Η ύπαρξη αντίστασης στα σχέδια του κράτους και κεφαλαίου, η αντιπαράθεση με τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τις μαφίες είναι ο λόγος που σήμερα τα Εξάρχεια βρίσκονται στο επίκεντρο της συκοφαντίας των γκαιμπελίσκων των MME, τα οποία προετοιμάζουν μία μελλοντική κατασταλτική επιχείρηση προκειμένου ότι δεν πέτυχαν οι μαφιόζοι –την εξαφάνιση των αγώνων μέσω της μετατροπής των Εξαρχείων σε προσωπική τους «αυλή»- να το επιτύχει η άμεση κρατική βία.

Κοινός στόχος της επιθετικότητας του κράτους, των καπιταλιστών, των παρακρατικών, των μικρών και μεγάλων μαφιών, εν μέσω έκρηξης της σήψης του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος είναι οι κινηματικές αντιστάσεις. Γιατί αναχαιτίζουν την επέλαση στο δημόσιο χώρο ενός εξουσιαστικού συνονθυλεύματος που επιδιώκει την διασπορά του φόβου, που επιδιώκει να επιβάλλεται βίαια, στους δρόμους και τις πλατείες. Είναι ζωτικής σημασίας για κάθε κινηματικό χώρο και για κάθε αντιστεκόμενο όπου κι αν βρίσκεται, να συνεχίσουν να δίνονται μαζικά οι πολιτικές μάχες που αφήνουν ανοιχτό το πεδίο για την ύπαρξη και το ξεδίπλωμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Πολιτικές μάχες που πρέπει να αποσκοπούν στη μέγιστη δυνατή κοινωνική και ταξική συσπείρωση ενάντια στην επιβολή του κρατικού και καπιταλιστικού ζόφου.

Ο κόσμος της εξουσίας επιφυλάσσει περισσότερο έλεγχο, περισσότερη καταστολή, περισσότερη εκμετάλλευση και φόβο. Απέναντί του να ορθώσουμε τις κοινότητες του αγώνα , να οργανώσουμε τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα και την πολιτική μας παρουσία για την ανατροπή των σχεδιασμών των πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Στην ανεπίστρεπτη σήψη του κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου, τα αδιέξοδα, την πολιτική και αξιακή του χρεωκοπία να αντιπαραθέσουμε τις συλλογικές αντιστάσεις, τη χειραφέτηση των καταπιεσμένων, τη μοναδική ζωντανή κοινωνική προοπτική: Τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

 

Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς» μέλος της ΑΠΟ – από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37
Μάρτιος 2017

 

 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, 17:00 ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, 18:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ