Ανακοίνωση της Αναρχικής Επαναστατικής Δράσης (DAF) από την Τουρκία σχετικά με την εισβολή του τουρκικού κράτους στη Rojava

0
2886

ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ!

Το κράτος της Τουρκίας αναζητά έναν νέο πόλεμο με την εχθρότητα των παλαιών πολιτικών του, με τα τανκς, τα κανόνια, τα μαχητικά αεροσκάφη και τους πολεμοκαπηλούς του. Στα εδάφη που ζούμε, το κοινοβούλιο, το οποίο σχεδόν ποτέ δεν λειτούργησε μετά τις αλλαγές που ονομάστηκαν ως «προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης», συγκλήθηκε αμέσως με ατζέντα του τον πόλεμο. Τα μέλη του σήκωσαν τα χέρια τους, ψηφίζοντας τον πόλεμο. Εκείνοι που σε κάθε ευκαιρία υποστήριζαν πως «ο Ερντογάν οδηγεί 80 εκατομμύρια ανθρώπους στην καταστροφή», δεν δίστασαν αυτή τη φορά να υποστηρίξουν τον πόλεμο.

Δεν έχει περάσει καν μια δεκαετία από την αρχή του πολέμου, στον οποίο πολλά κράτη έπαιξαν τον ρόλο τους στην Συρία. Το τουρκικό κράτος, όπως και πολλά άλλα, συνεχίζει να λειτουργεί σα να μην συμβάλλει στο να ξεκινήσει και να επεκταθεί ο πόλεμος.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, το τουρκικό κράτος αποφάσισε να εισέλθει και πάλι στην περιοχή που έχει εν μέρει καταλάβει, με τη δικαιολογία πως «προστατεύει την εδαφική του ακεραιότητα». Οι κεφαλές του κράτους δεν ντράπηκαν να μιλούν για ειρήνη, ούτε και να βαφτίζουν τον πόλεμο, τον οποίο εξαπολύουν για τα δικά τους συμφέροντα, ως ειρήνη. Στο πλαίσιο της πολεμικής επιχείρησης με την ονομασία «Πηγή της Ειρήνης», επιστρατεύτηκαν αμέσως τα πολεμικά αεροπλάνα και ειδικότερα οι τυφλές αεροπορικές επιθέσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά τα μάτια των κρατών και της κοινής γνώμης που υποτίθεται ότι «καταδικάζουν» το τουρκικό κράτος.

Παράλληλα με την απόσυρση των στρατευμάτων τους, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν πως ο ατέρμονος πόλεμος «τελειώνει για εκείνους» και προσθέτουν πως το τουρκικό κράτος θα πρέπει να αποδεχτεί τις ορδές του ISIS, τις οποίες η Ευρώπη αρνείται να δεχτεί.

Το κράτος που επέβλεψε και έστρωσε τον δρόμο για τις σφαγές των συντρόφων, των αδερφών και των φίλων μας στον τόπο κατοικούμε, τώρα αναλαμβάνει την κηδεμονία του ISIS. Ο πόλεμος αυτός, που ξεκίνησε μια μέρα πριν την επέτειο μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές που συνέβησαν σε αυτόν τον τόπο, της Σφαγής της 10ης Οκτώβρη, όταν πάνω από εκατό άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια συνάντηση για την ειρήνη δολοφονήθηκαν, προμηνύει νέες σφαγές.

Τα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν την πολιτική του πολέμου. Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που τα μέσα συντάσσονταν με την αντι-μεταναστευτική ρητορική, ρωτώντας τους Σύρους για το «τι πρόκειται να κάνουν στον τόπο μας». Ωστόσο, δεν ρωτούν τι γυρεύουν οι στρατιώτες του τουρκικού κράτους στα εδάφη που κατοικούν οι Σύροι. Τα μέσα που υποτίθεται ότι έχουν το καθήκον να «ενημερώνουν το κοινό», εξακολουθούν να προωθούν τον πόλεμο και να αποσιωπούν τις σφαγές. Τα μέσα, που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να νομιμοποιούν την πολεμική στρατηγική του τουρκικού κράτους, συνεχίζουν να διαχέουν τα ψέματα του μέσα από την ηρωική τους ρητορική.

Όλοι οι πόλεμοι που διεξάγουν οι δυνάμεις για τα δικά τους συμφέροντα είναι σφαγές. Κάθε πόλεμος που προωθείται από εθνικιστικές και μιλιταριστικές πολιτικές είναι σφαγή. Κάθε σφαίρα, κάθε βόμβα που στοχεύει τους καταπιεσμένους, στοχεύει την ελευθερία.

Κάθε πόλεμος που στοχεύει την ελευθερία είναι καταδικασμένος να ηττηθεί.

Δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο, ούτε να δικαιολογήσουν τις σφαγές που θα διαπράξουν.

Κάθε κράτος που πολεμά τους λαούς θα ηττηθεί!

Revolutionary Anarchist Action/Επαναστατική Αναρχική Δράση / DAF