ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ

0
870

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου οι αναρχικοί Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή κατηγορούμενοι για “ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία” για μια υπόθεση πριν από τέσσερα (!) χρόνια, όταν ένας έμπορος ναρκωτικών, εκτελέστηκε στα Εξάρχεια. Ο συγκεκριμένος εκτός από γνωστός για τη σχέση του με το εμπόριο ναρκωτικών και διάφορες αντικοινωνικές συμπεριφορές, είχε πρωτοστατήσει σε δολοφονική επίθεση σε βάρος τεσσάρων συντρόφων έξω από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. Η παραπομπή των δύο συντρόφων γίνεται με μια κακοστημένη δικογραφία που βρίθει από έωλα στοιχεία, καταφανή ψεύδη και εμφανώς στημένους και καθοδηγούμενους μάρτυρες που καταθέτουν -ξαφνικά μετά από τέσσερα χρόνια- ότι δήθεν είδαν, άκουσαν κι αναγνωρίζουν. Είναι παραπάνω κι από προφανές ότι η συγκεκριμένη δίωξη είναι μια προχειροστημένη σκευωρία που απορρέει από τα κατασταλτικά επιτελεία της αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και απευθύνεται σε πρόθυμους εισαγγελείς και δικαστές ώστε να διεκπεραιώσουν το έργο της πολιτικής εξουδετέρωσης των δύο συντρόφων.

Ωστόσο, όσο κι αν συγκρούεται η κοινή λογική με τις κατασκευές της αστυνομίας, είναι μια κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση όπου διακυβεύεται τουλάχιστον η ελευθερία δύο συντρόφων. Ταυτόχρονα πρόκειται για μία ακόμη κατασταλτική μεθόδευση, που με τη σειρά της έρχεται να προστεθεί στην καθημερινή όξυνση και αυστηροποίηση των όρων ελέγχου και καταστολής όπως αυτή εκφράζεται, τόσο απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται σε μια σειρά από κοινωνικά-ταξικά-περιβαλλοντικά μέτωπα αγώνα όσο κι απέναντι στους αναρχικούς, που βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής. Τις τελευταίες μέρες μόνο, δεκάδες σύντροφοι/σσες προσήχθησαν ή συνελήφθησαν σε κινητοποιήσεις ή προπαγανδιστικές δράσεις (μοτοπορεία εργαζομένων-ανέργων στον Κορυδαλλό, διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο, προσαγωγές για αφισοκολλήσεις και κρέμασμα πανό μελών του NO PASARAN) ενώ ασφυκτική τείνει να γίνει η παρουσία της αστυνομίας σε διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Από τη μεριά μας, όλα αυτά τα χρόνια του συνεχούς αγώνα για τα Εξάρχεια της ταξικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, έχουμε πολύ καθαρή εικόνα της σχέσης ανοχής-συνεργασίας των ναρκο-μαφιών και της αστυνομίας στην περιοχή.

Το κράτος και ο κατασταλτικός στρατός του εισέβαλαν στα Εξάρχεια κάτω από τις ενορχηστρωμένες και υστερικές κραυγές της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» και με πρόσχημα τις ναρκομαφίες και τη γιγάντωση της ναρκοπιάτσας της πλατείας. Μια συνθήκη που διαμορφώθηκε μεθοδικά από την προηγούμενη πολιτική διαχείριση και υπό την πλήρη εποπτεία των κρατικών μηχανισμών, ώστε να αποτελέσει όχημα για την κοινωνική νομιμοποίηση της συντριπτικής αστυνομικής επέμβασης που ακολούθησε -όπου απέναντι στις ναρκομαφίες δεν έκανε παρά θεαματικού τύπου επιχειρήσεις- και ξεκάθαρα στόχευε στο τσάκισμα των αγωνιστών και αγωνιστριών, την εκδίωξη των προσφύγων και μεταναστών και τη μετατροπής της περιοχής από πεδίο αμφισβήτησης και ορμητήριο αγώνων, σε ζώνη υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ταυτόχρονα μέσα από την ιδεολογική επίθεση που προωθείται συστηματικά από τα μιντιακά φερέφωνα του Υπ. Δημοσίας Τάξης, επιχειρείται να εμπεδωθεί κοινωνικά ένα “Καθεστώς Εξαίρεσης” τόσο για τις αναρχικές και τους αναρχικούς και πολλούς άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες της βάσης όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες ώστε να δικαιολογήσει κοινωνικά την αστυνομική βία πάνω τους.

Καταγγέλλουμε την κατασταλτική μεθόδευση και σκευωρία σε βάρος των αναρχικών Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συντρόφων.

Κανένας αγωνιστής όμηρος στα χέρια του κράτους!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Παρασκευή 26/6, 9.30 π.μ., Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9

Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Ιούνιος 2020