“Εκτός από τους ανθρώπους του Afrin, οι λαοί ολόκληρης της Βόρειας Συρίας και του Κουρδιστάν αγωνίζονται για τοAfrin. Εξάλλου, οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν άφησαν μόνο το Afrin. Εκ μέρους του λαού μας, χαιρετάμε όλους όσους έχουν αγκαλιάσει την αντίσταση του Afrin. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λαό μας ενάντια στις πολιτικές γενοκτονίας και να πιέσουν, ώστε ο λαός μας να επιστρέψει στην πατρίδα του και οι δυνάμεις της τουρκικής εισβολής να εγκαταλείψουν το Afrin.»

Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin
18 Μάρτη 2018

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησε η επιχείρηση εισβολής του τούρκικου κράτους ενάντια στο καντόνι του Afrin. Η σθεναρή αντίσταση των λαών ολόκληρης της Βόρειας Συρίας και του Κουρδιστάν απέναντι στην επίθεση του τούρκικου κράτους κράτησε σχεδόν 2 μήνες, παρά τα σύγχρονα όπλα και τους εναέριους βομβαρδισμούς. Στις 18 Μάρτη οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν ολοκληρωτικά το Afrin έχοντας βομβαρδίσει μέχρι και το νοσοκομείο, λεηλατώντας την πόλη, δολοφονώντας εκατοντάδες αμάχους και εκτελώντας μαχήτες της κούρδικης αντίστασης.

Μια κρίσιμη στιγμή για την επαναστατημένη Rojava εκτυλίσσεται μπροστά μας, όπου μετά το ISIS, έρχεται το κράτος της Τουρκίας να επιχειρήσει να πνίξει στο αίμα την ελεύθερη περιοχή της Rojava. Το Afrin, ένα ανάχωμα αντίστασης στον ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου, μπορεί να χάθηκε αλλά η επανάσταση παραμένει ζωντανή.

Από τα βουνά του Μεξικού ως τις πεδιάδες της βόρειας Συρίας, η μόνη διέξοδος των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου απέναντι στο χρεωκοπημένο σύστημα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη και ο αγώνας για την Παγκόσμια Κοινωνική Επανάσταση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΤΖΑΒΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ