Ενημέρωση από τη διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

0
3484

Την Πέμπτη 21 Ιούλη διαδηλώσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυης, διατρανώνοντας διεθνιστικά μηνύματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου και ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στο αναρχικό μπλοκ που συγκροτήθηκε συμμετείχαν και οι σύντροφοι της αναρχική οργάνωσης FAO/IFA από τη Σλοβενια και την Κροατια με κοινό πανό που έγραφε “διεθνιστικη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες” -FAO/ΑΠΟ.

Η πορεία ξεκίνησε από το Αροστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους (Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Παραλιακή λεωφόρος). Στο αναρχικό μπλοκ που σχηματίστηκε ύστερα από το κάλεσμα της Α.Π.Ο. συμμετείχαν περίπου 250-300 άτομα.

Ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως σχέση ανάμεσα στους καταπιεσμένους και ως πολιτική πράξη αντιπαράθεσης με το κράτος και τα αφεντικά. Τα σύνορα, ο πόλεμος και η επιχείρηση εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που βρίσκεται από καιρό πια σε χρεωκοπία, ενός κόσμου που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους.

Μαζί με τα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτό τον χρεωκοπημένο κόσμο και να χτίσουμε στα συντρίμμια του τον κόσμο της ισότητας και της ελευθερίας. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Αύριο, Σάββατο 23 Ιούλη, καλούμε στη διαδήλωση ενάντια στα σύνορα, στο φράχτη του Έβρου.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων