Ενημέρωση από το 2ο Συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

0
3522

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (Εργατικό Κέντρο) το 2ο συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων.

Στο ξεκίνημα της πρώτης μέρας διαβάστηκε χαιρετισμός προς το Συνέδριο από την Αναρχική Λίγκα του Ρίο Ντε Τζανέιρο (μέλος της Πρωτοβουλίας για την Αναρχική Ομοσπονδία στη Βραζιλία), ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και συντρόφισσα από τη Γαλλόφωνη Αναρχική Ομοσπονδία που βρέθηκε στην Πάτρα για τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Επίσης, αναγνώστηκαν σύντομα κείμενα-χαιρετισμοί που απέστειλαν στο συνέδριο οι αναρχικές συλλογικότητες manifesto από το Βόλο και cumulonibus από την Κέρκυρα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση απολογισμού και ανάλυσης της πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας. Σε αυτήν τοποθετήθηκαν οι συλλογικότητες-μέλη της ΑΠΟ ενώ παρευρέθηκαν ως παρατηρήτριες οι συλλογικότητες Άρφα σε Κύκλο από την Κεφαλλονιά και Ατραπός από την Πάτρα.

Οι διαδικασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με εσωτερικές συζητήσεις των συλλογικοτήτων της Οργάνωσης, όπου μέσα από τον γενικό απολογισμό των οργάνων και της πολιτικής κίνησης της, μέσα από την ανάλυση της πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας, χαράχτηκαν οι γενικές πολιτικές κατευθύνσεις και οι βασικοί στόχοι της ΑΠΟ για το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων επικυρώθηκε από το σώμα και συγκροτήθηκε η ειδική θεματική ομάδα ενάντια στην πατριαρχία.

Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με τον καθορισμό της επόμενης Συνδιάσκεψης που θα γίνει την Άνοιξη του 2017 στην Αθήνα και τον ορισμό του επόμενου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018.

Στο επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η πολιτική διακήρυξη του 2ου Συνεδρίου της ΑΠΟ.

Οργάνωση και Αγώνας

Για την Κοινωνική Επανάσταση,

την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com