[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον espiv

0
940

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον espiv

Την Πέμπτη 21/5 έπειτα από εντολή της πρυτάνεως του Παντείου, ο server του espiv.net τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας. Άμεση συνέπεια της απόφασης αυτής ήταν να “χαθεί” ένα μεγάλο μέρος κινηματικού υλικού, κείμενα, μπροσούρες και βιβλία που στο σύνολό τους αφορούν ουσιαστικά τη δημόσια έκφραση πολλών πολιτικών ομάδων, συλλογικοτήτων, συνελεύσεων γειτονιάς και πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων.

Σύμφωνα με την πρυτανεία, αφορμή για τη συγκεκριμένη ενέργειά της αποτέλεσε μία καταγγελία περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία αφορούσε σε τίτλους βιβλίων που ήταν ανεβασμένα σε κάποιο από τα 850 blogs που φιλοξενεί ο συγκεκριμένος server.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική ενέργεια αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του κράτους να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εντάσσεται στη συνεχή του προσπάθεια να καταστείλει και να απομειώσει οποιαδήποτε κοινωνική και ταξική αντίσταση. Πρόσφατη άλλωστε είναι η ψήφιση από το ισπανικό κράτος του νόμου-φίμωτρο, ενός συνολικού νομοθετήματος με λογοκριτικό περιεχόμενο..Πολλές φορές τέτοιες πρωτοβουλίες άλλων κρατών που αφορούν νομοθεσίες με κατασταλτικό περιεχόμενο υιοθετούνται και από το ελληνικό κράτος.

Από τους μετανάστες και τις μετανάστριες που αγωνίζονται ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που τους έχουν επιβληθεί, στη Μόρια, στη Ριτσώνα και αλλού, από τους κατειλημμένους χώρους, από τους αγώνες των φυλακισμένων και των τοπικών κοινωνιών που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους και τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος, παντού στον κόσμο οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή που επιχειρεί να επιβληθεί σε όλα τα πεδία.

Ενάντια στην καταστολή, ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κινηματική δομή του espiv και διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία της.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ/ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ESPIV | ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 19:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΗ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο” | μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης