Κάλεσμα-συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

0
2993

Συγκέντρωση- Πορεία αλληλεγγύης στις 3 καταλήψεις που χτυπήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στους συλληφθέντες αγωνιστές, 28/7, 6μμ, Προπύλαια

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας-ΑΠΟ

 

—————————————————————————————————

Για τις κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Στις 27 Ιουλίου τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης 3 κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, στην κατάληψη “Ορφανοτροφείο”, στην Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και στην κατάληψη στο “Μανδαλίδειο” στη λεωφόρο Νίκης. Οι κατασταλτικές δυνάμεις προσήγαγαν 83 άτομα, καταληψίες αλληλέγγυους, πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν εκεί και στη συνέχεια τους συλλαμβάνουν αποδίδοντάς τους κατηγορίες για “διατάραξη” οικιακής ειρήνης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μία συντρόφισσα μας, μέλος της συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο”. Η κατασταλτική επιχείρηση συνεχίστηκε με το γκρέμισμα του χώρου του Ορφανοτροφείου.

Πρόκειται για μία ευρείας κλίμακας κατασταλτική επιχείρηση με διπλό πολιτικό στόχο. Αφενός εντάσσεται στο σχεδιασμό της στοχοποίησης των προσφύγων και μεταναστών, της κοινωνικής τους απομόνωσης και του εγκλεισμού τους σε κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης και αφετέρου εξυπηρετεί τις πάγιες κρατικές κατασταλτικές επιδιώξεις ενάντια στις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης, ενάντια στα εδάφη του αγώνα με σκοπό την απρόσκοπτη επιβολή των συνθηκών της εξαθλίωσης και της υποταγής. Η εδαφικοποίηση των πολιτικών περιεχομένων της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες και μετανάστες και η υλική απόδειξη ότι η κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση είναι ικανή να προσφέρει χώρο και βοήθεια στους κατατρεγμένους σπάζοντας έμπρακτα την απομόνωσή τους, αποτελούν ένα διαρκή κίνδυνο για τους διαχειριστές της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η σημερινή κατασταλτική επιχείρηση είναι συνέχεια μίας μακράς σειράς αντίστοιχων σε βάρος των “μη πιστοποιημένων” αλληλέγγυων, σε βάρος εκείνων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις συνθήκες που οδηγούν στην εξαθλίωση και το θάνατο και δεν αποτελούν τμήμα των προσπαθειών εξωραϊσμού της εικόνας του καθεστώτος. Είναι επίσης συνέχεια των δεκάδων κατασταλτικών επιχειρήσεων σε βάρος των κατειλημμένων χώρων και δομών του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος, μέσω των οποίων επιχειρείται να καμφθεί και να αποσαθρωθεί ο κοινωνικός και ταξικός αγώνας, να στοχοποιηθεί και να περιοριστεί το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα. Οι επιθέσεις από τα ΜΑΤ και τους νεοναζί εναλλάσσονται για χρόνια καθώς το καθεστώς εξαπολύει τους λακέδες του, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν για το ίδιο οι συλλογικές κινήσεις αντίστασης, η οργάνωση της κοινωνικής ζωής χωρίς την κρατική διαμεσολάβηση και η κοινωνικοποίηση των αναρχικών-αντιεξουσιαστικών προταγμάτων.

Οι πολιτικοί υπεύθυνοι των σημερινών κατασταλτικών επιχειρήσεων λειτούργησαν για χρόνια ως βδέλλες σε βάρος του κινήματος για να ανέλθουν στους εξουσιαστικούς θώκους έχοντας προσπαθήσει να αντλήσουν πολιτική υπεραξία και από τις καταλήψεις και τον αγώνα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Σύριζα αποτελεί και σε αυτό το πεδίο τον βασικό εκφραστή των κρατικών και καπιταλιστικών στοχεύσεων σε βάρος της κοινωνίας καθώς αφενός απονεύρωσε το κοινωνικό και ταξικό κίνημα μέσω του εμπορίου ελπίδας και αφετέρου άρχισε να του επιτίθεται απροκάλυπτα συκοφαντώντας το και χρησιμοποιώντας τους πραιτωριανούς του καθεστώτος. Με δεδομένο τον γενικευμένο τους καταεξευτελισμό και την διαρκή απώλεια της κοινωνικής συναίνεσης έπειτα και από την επιβολή νέων σκληρών όρων λεηλασίας, τα ράκη της ρεφορμιστικής αριστεράς δεν έχουν άλλη επιλογή από την στοχοποίηση, τη συκοφάντηση και την καταστολή των εστιών της κοινωνικής, ταξικής και πολιτικής αντίστασης προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το έργο τους, το έργο της όξυνσης των συνθηκών της εξαθλίωσης και της υποταγής.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος μίας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Νο Border Camp και της Αναρχικής Συνάνησης Αγωνα, η επιχείρηση των ΜΑΤ έχει επιπρόσθετα το χαρακτήρα του κρατικού ρεβανσισμού απέναντι στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, εφαρμόζεται έπειτα από την διαρκή προπαγάνδα των ΜΜΕ και των Πρυτανικών Αρχών που προλείαναν το έδαφος για αντίστοιχες κατασταλτικές κινήσεις και λειτουργεί ως “απάντηση” στο ξεδίπλωμα κινηματικών δραστηριοτήτων (συζητήσεων, εκδηλώσεων, διαδηλώσεων) οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να χτυπηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου 15-24 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο στη διαδήλωση της 22 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη σπάζοντας την πολιτική και κοινωνική απομόνωση που επιχειρείται να τους επιβληθεί και αναδεικνύοντας την προοπτική των κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών. Αυτή η δυναμική βρίσκει απέναντί της την άμεση εκδήλωση της κρατικής επιθετικότητας η οποία εκφράστηκε μέσω της σημερινής επιχείρησης.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση, έχοντας διοργανώσει την Αναρχική Συνάντηση Αγώνα Ενάντια στα Σύνορα τον Πόλεμο και τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό και Αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια του No Border Camp, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατειλημμένους χώρους που χτυπήθηκαν από την κρατική καταστολή. Στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που στήριξαν τις κινητοποιήσεις με την παρουσία τους και τη δραστηριότητά τους. Αγωνιστική παρουσία και δραστηριότητα που τους έθεσε στο στόχαστρο των κατασταλτικών αρχών πριν και από τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις γι’ αυτό που αντιπροσωπεύουν ως κομμάτι του κόσμου του Αγώνα.

Απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, η αντίσταση δεν κάμπτεται και δεν υποχωρεί. Μάχεται. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που κατέλαβαν τα γραφεία του Σύριζα στη Θεσσαλονίκη μετέδωσαν ήδη το μήνυμα της συνέχειας του αγώνα, το μήνυμα της αλληλεγγύης που μπορεί και ανατρέπει την διασπορά του φόβου και της ηττοπάθειας. Στις κρατικές συμμορίες και την καταστολή αντιτάσσουμε το πείσμα του αγώνα, τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα. Στον αργό θάνατο ενός χρεοκοπημένου συστήματος που δεν έχει να προσφέρει παρά το φόβο και την εξαθλίωση αντιτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ “ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ”, “HURRIYA”, ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων-

27 Ιούλη 2016

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com