Καλέσματα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

0
709

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

FIGHT BACK!

απεργίες – καταλήψεις – διαδηλώσεις – συγκρούσεις

Συγκέντρωση Τρίτη 7 Ιουλίου στις 19.00 από Πλ.Γεωργίου
Διαδήλωση Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00 από το Παράρτημα

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος”

Zούμε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παγκόσμια ενώ έχει δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στη ζωή, την καθημερινότητα και τις βασικές ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η εξάπλωση της παγκόσμιας πανδημίας αναδεικνύει με τον πιο τραγικό και ωμό τρόπο τις γιγαντιαίες αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του κρατικού και καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης της κοινωνίας, την παρασιτική, αντικοινωνική και δολοφονική φύση των κρατικών θεσμών και μηχανισμών. Παράλληλα, εκτός από τη δομική αντικοινωνική του φύση, το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ακόμα επαχθέστερους όρους εκμετάλλευσης και επίθεσης στην κοινωνία, διευρύνοντας το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης και μετακυλώντας τα βάρη –και- της παρούσας κρίσης στην κοινωνική βάση.

Εν μέσω πανδημίας, το κράτος εντείνει τον κατασταλτικό σχεδιασμό που είχε αρχίσει να υλοποιεί το προηγούμενο διάστημα. Η κατοχή ολόκληρων περιοχών, οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων και δομών του κινήματος, οι διώξεις και οι συλλήψεις αγωνιστών, η αναβάθμιση των κατασταλτικών σωμάτων, συνενώνονται τώρα σε ένα σχεδιασμό συνολικής αντιεξεγερτικής εκστρατείας, σε μια περίοδο που το κράτος ήδη πραγματώνει μια νέα σαρωτική επίθεση και σκοπεύει να την οξύνει.

Οι κινήσεις του φαντάζουν να γίνονται σε καθεστώς πανικού υπό την απειλή του ορατού πια ενδεχομένου των κοινωνικών και ταξικών εξεγέρσεων, οι οποίες ήδη ξεσπούν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, και δικαιολογημένα γεννιούνται εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης του βιοτικού επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο και των όρων εξαθλίωσης, καταστολής και θανάτου που διαμορφώνουν οι κρατικές πολιτικές παγκόσμια. Πρόκειται ωστόσο για κινήσεις που διακατέχονται από μεθοδικότητα και λειτουργούν ως προληπτική καταστολή και αντιεξέγερση αποσκοπώντας στο συνολικό ξερίζωμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ακόμα και στην ολοκληρωτική εξουδετέρωση ή/και εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Μια κατασταλτική επίθεση που εντείνεται σήμερα περισσότερο ώστε αύριο να βρει το κίνημα λαβωμένο μπροστά στις ισοπεδωτικές κινήσεις που σχεδιάζονται. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πρόσφατου νομοσχεδίου για την καταστολή των διαδηλώσεων που κατατέθηκε στη Βουλή και επιχειρεί να επιβάλει όρους στη διαξαγωγή διαδηλώσεων, ποινικοποιώντας τους φορείς τους με ιδιώνυμα αδικήματα, επιχειρώντας τον περιορισμό τους μέσα από τον εκφοβισμό και τη φυσική καταστολή των αγωνιζόμενων.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο -χουντικής έμπνευσης- νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, η αστυνομία θα απαιτεί τον ορισμό του ”υπεύθυνου διοργανωτή”, ο οποίος εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας θα πρέπει να δημοσιοποιεί στις αρχές την ώρα, την ημερομηνία, το δρομολόγιο και το περιεχόμενο της διαδήλωσης, ώστε αυτές να αποφασίσουν αν θα την εγκρίνουν ή όχι. Ταυτόχρονα, ο «υπεύθυνος διοργανωτής», θα αναλαμβάνει τον «αφοπλισμό» των διαδηλωτών καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας, ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων θα διώκεται ποινικά και θα επιβαρύνεται με τις αποζημιώσεις όσων φθορών προκαλούνται. Αντίστοιχα, ποινική δίωξη με την μορφή «ιδιώνυμου» αδικήματος θα ασκείται και σε όσους απλά συμμετέχουν σε διαδηλώσεις που έχουν απαγορευτεί ή δεν έχουν συμμορφωθεί με τις «υποδείξεις» των αρχών, επισείοντας ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους.

Με αυτόν τον νόμο, η αστυνομία θα αποφασίζει η ίδια εάν, πότε και με ποιο τρόπο θα διεξαχθεί μια διαδήλωση, έχοντας το δικαίωμα είτε να την διαλύσει εάν δεν υπάρχει «υπεύθυνος» ή κρίνεται επικίνδυνη για την «δημόσια ασφάλεια», είτε να της επιβάλει διέλευση από το πεζοδρόμιο ή ακόμα και αλλαγή δρομολογίου, εφόσον κρίνεται από τι αρχές ότι «διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή της εκάστοτε περιοχής».

Η ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την κατασταλτική επίθεση στον κόσμο του αγώνα και συνολικότερα στην κοινωνία. Από το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, την εκκένωση καταλήψεων, την απαγόρευση εισόδου του κινήματος στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και την μετατροπή του ιστορικού κτιρίου Γκίνη σε μουσείο, μέχρι το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τη λεηλασία της φύσης, τους πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, στοχεύει στην εξόντωση όποιου ορίζει το κράτος ως «εσωτερικό εχθρό». Και ενώ μπορεί παλιότερα ο όρος «εσωτερικός εχθρός» να φάνταζε ξένος και μακρινός για κάποιους, να θεωρούσαν ότι αφορά μόνο κάποιους «αναρχικούς, καταληψίες, ακροαριστερούς, μετανάστες, τοξικοεξαρτημένους, οροθετικές», σήμερα όμως επιβεβαιώνεται ότι αφορά πολύ περισσότερους. Ότι ο χαρακτηρισμός και η στοχοποίηση των προηγούμενων, ήταν η αρχή μιας συνολικότερης κατασταλτικής στρατηγικής που περιελάμβανε πολλούς περισσότερους.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μια ακόμα απόπειρα προληπτικής θωράκισης του κράτους και παροπλισμού των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, λόγω του βαθέματος της κρίσης και της λεηλασίας που θα επακολουθήσει.

Άλλωστε, αυτή η κατασταλτική επίθεση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μία προσπάθεια που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων και των αγώνων των προηγούμενων δεκαετιών. Από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα.

Για το λόγο αυτό, στην επίθεση αυτή απαιτείται το χτίσιμο ενός πλατιού μετώπου αντίστασης σε όπου αυτή ξεσπά με πρώτο στόχο να ανακοπεί και στη συνέχεια να μπουν τα θεμέλια της αντεπίθεσης.

Μπροστά στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, μόνη προοπτική είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους, η δημιουργία μια κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση των διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Οι πρόσφατες ελπιδοφόρες λαϊκές εξεγέρσεις στη Χιλή και τις ΗΠΑ, οι λαϊκές κινητοποιήσεις από το Μεξικό και την Βραζιλία, μέχρι την Βρετανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ που πιάνουν το νήμα της εξέγερσης και μάχονται ενάντια στην κατασταλτική βία, τον ρατσισμό, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση, η σθεναρή αντίσταση στην επαναστατημένη Ροτζάβα, η αντίσταση των Ζαπατίστας και των άλλων λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στα σχέδια αφανισμού τους από τους σύγχρονους κονκισταδόρες και τις τοπικές εξουσίες, οι μικρές και μεγάλες αντιστάσεις σε όλον τον κόσμο μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη και αποδεικνύουν ότι ο εχθρός μπορεί να είναι δυνατός αλλά δεν είναι άτρωτος!

απεργίες – καταλήψεις – διαδηλώσεις – συγκρούσεις

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» – μέλος της ΑΠΟ

7 Ιούλη 2020