Σχετικά με τη συμμετοχή μας στην αντιφασιστική/αντιομοφοβική συγκεντρωση στα δικαστήρια Αιγίου στις 15 Μάρτη

0
2350

Στις 15 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα δικαστήρια Αιγίου εξαιτίας της δίκης που είχε οριστεί εκεί για τα ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Τη μήνυση πραγματοποίησαν 8 άτομα από την Αθήνα.

Πραγματοποιήσαμε το δικό μας κάλεσμα στη συγκέντρωση και βρεθήκαμε στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της συλλογικότητας Patras Pride, αντιλαμβανόμενες πως πρέπει να παρεμβαίνουμε σε κάθε πεδίο όπου εκδηλώνεται η ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική προπαγάνδα του κράτους και της πατριαρχίας.

Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από περίπου 100 άτομα από διάφορες συλλογικότητες από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αθήνα. Από τις 8.30 το πρωί καταλήφθηκε η κεντρική πύλη του δικαστικού μεγάρου και δόθηκε σαφές μήνυμα πως η παρουσία φασιστών, σεξιστών, νεοναζί και άλλων καθαρμάτων δεν θα γινόταν ανεκτή από την πλευρά μας. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη καθώς λίγη ώρα αργότερα «έφαγε μερικές ψιλές» και κυνηγήθηκε ο χρυσαυγίτης, πρώην βουλευτής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος έτρεξε να κρυφτεί πίσω από την αστυνομία, ενώ συμπλοκές ακολούθησαν με φασιστοειδή, με ράσα και χωρίς, καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ανάμεσα τους και ο γνωστός φασίστας αγροτοσυνδικαλιστής του Αιγίου Παρασκευάς Σπυρόπουλος.

Στο χώρο, εκτός του ενός κοινού πανό συλλογικοτήτων και συντροφισσών-συντρόφων από την Πάτρα, που έγραφε «ενάντια στο φασισμό, το το σεξισμό και την ομοφοβία – στο δρόμο να παλέψουμε για την ελευθερία» υπήρχαν και τα πανό του patras pride (για κάθε σεξιστή και τρανσφοβικό υπάρχει μία θέση στον πατραϊκό), της πρωτοβουλίας γυναικών ενάντια στην πατριαρχία(ενάντια στο θρησκευτικό σκοταδισμό, το φασισμό και την ομοφοβία… για τη χειραφέτηση και την ελευθερία) και της αναρχικής ομάδας «δυσήνιος ίππος»/Α.Π.Ο. (Κράτος-ΜΜΕ-Εκκλησία-νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί).

Στη συνέχεια, γύρω στις 2 το μεσημέρι, ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, στη διάρκεια της οποίας γράφτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το κείμενο της πρωτοβουλίας. Η διαδήλωση  κατέληξε στη Μητρόπολη Αιγίου. Εκεί έγινε υποστολή της χριστιανοταλιμπανικής σημαίας του Αμβρόσιου και αναρτήθηκε η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Για την ιστορία: το Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα τα εξής, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους:  «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

Εντός της δικαστικής αίθουσας, ανάμεσα στα διάφορα μαργαριτάρια που κόσμησαν το κήρυγμα μίσους του, το ρατσιστικό και ομοφοβικό του παραλήρημα, δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμα και στην πρόθεση εκτέλεσης των ομοφυλοφίλων από τον ίδιο με χρήση όπλου. Για να τον επιβραβεύσει, η αστική δικαιοσύνη τον αθώωσε. Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για το ρόλο της, όπως και για την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της εκκλησίας με το κράτος, για την αντικοινωνική τους φύση και την εγκληματική τους δράση σε βάρος της ανθρωπότητας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον τους. Οποιαδήποτε προσπάθεια διάχυσης του ρατσιστικού, ομοφοβικού και σεξιστικού λόγου τους στο δημόσιο πεδίο θα μας βρίσκει απέναντί τους.

Την Πέμπτη 15/3, σταθήκαμε όλοι και όλες μαζί στους δρόμους του Αιγίου. Συλλογικά και συγκροτημένα απέναντι στο φασισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία. Και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι σε κάθε έναν που εχθρεύεται τη ζωή και την ελευθερία. Θα τους τσακίσουμε!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ…

ENANTIA ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ: ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ LGBTQI+, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Επικοινωνία: κάθε Τρίτη 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) | mail: enantiastinpatriarxia@gmail.com


 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/3, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

 «Θεός και Πατρίδα είναι άπαιχτη ομάδα. Σπάνε όλα τα ρεκόρ καταπίεσης και αιματοχυσίας»

Luis Bunuel

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα το εξής, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους:  «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!»

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ορισμένοι άνθρωποι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Αμβρόσιου καταθέτοντας μήνυση για προτροπή σε βία και δημόσια υποκίνηση μίσους καθώς και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 15/3 στο δικαστικό μέγαρο του Αιγίου.

Στην εποχή της απογείωσης της επίθεσης του κράτους και των αφεντικών, οι βασικοί πυλώνες συγκρότησης του κόσμου της εξουσίας επιχειρούν να οξύνουν τη σήψη του κρατικού, καπιταλιστικού και πατριαρχικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.  Όσο βαθαίνει η κρίση και εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα πεδία, εντείνεται και η επίθεση  στο πεδίο διαχωρισμών με βάση τη σεξουαλικότητα ή/και το φύλο. Διαμορφώνεται ένα πλαίσιο στο οποίο ορίζεται από την κυριαρχία το ποιός βρίσκεται εντός ή εκτός της καθορισμένης από την ίδια «κανονικότητας», με άμεσο αποτέλεσμα να επιβάλλεται το δόγμα της μηδενικής ανοχής για όποιον περισσεύει. Η διάχυση του ρατσισμού, του σεξισμού, η προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού έρχεται ως συνέχεια της θεσμικής κατοχύρωσης της κατάστασης εξαίρεσης για τους κατατρεγμένους και τους απόκληρους, του χαρακτηρισμού τους ως «περιττούς πληθυσμούς».

Την κοινωνική εδραίωση αυτού του πλαισίου ενισχύει και η εκκλησία, επιτελώντας τον καθόλου αμελητέο ρόλο της μέσα στο κρατικό/καπιταλιστικό σύστημα. Η διάχυση από μεριάς της ενός λόγου στα πρότυπα του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» αναπαράγει συγκεκριμένα πρότυπα για τη γυναίκα ως μητέρα και τον άντρα μέσα στην οικογένεια εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τους υφιστάμενους έμφυλους ρόλους.  Ο μητροπολίτης  Αμβρόσιος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη θεσμική εκφραση. Αντίθετα, μέσα από την ωμότητα των λεγομένων του, αναδεικνύει την ουσία της αντικοινωνικής φύσης της, διαχρονικά και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την αντικοινωνική φύση και συγκρότηση του ελληνικού κράτους. Με τον πιο χυδαίο τρόπο, όχι απλά καταδικάζει και απομονώνει όσους διαφέρουν με βάση τη σεξουαλικότητα, αλλά προτρέπει και σε βία σε βάρος τους. Κάτι τέτοιο δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, μιας και πέρα από πιστός στον θεσμικό του ρόλου, αποτελεί και γνωστό φασίστα της περιοχής. Πρόσφατοι είναι οι εναγκαλισμοί του με τους νεοναζί της χρυσής αυγής στο εθνικιστικό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που ο ίδος οργάνωσε στην πόλη του Αιγίου. Παλαιότεροι, αλλά καθόλου ξεχασμένοι, είναι οι ύμνοι στη χούντα, την οποία υπηρέτησε ως χωροφύλακας από το 1968 ως το 1976, με τα σύγχρονα κατάλοιπα της οποίας, συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις.

Κόντρα στο θρησκευτικό σκοταδισμό, την πατριαρχία, το φασισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης που επιβάλει το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα, απαντάμε με μαχητικές αντιστάσεις. Όλες εμείς, οι αγωνίστριες αυτού του κόσμου, δεν πρέπει να αφήνουμε σε κανέναν να ρίχνει το ρατσιστικό του δηλητήριο ανενόχλητος. Ο κόσμος της ελευθερίας, ένας κόσμος που θα χωράει όλους τους κόσμους, θα περάσει από πάνω τους…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ…

ENANTIA ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ: ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ LGBTQI+, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 15/3, 9 π.μ., ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Επικοινωνία: κάθε Τρίτη 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) | mailenantiastinpatriarxia@gmail.com