Ενημέρωση από τη διεθνιστική-αντιφασιστική διαδήλωση (Anti-Lukovmarch)

0
899

Ενημέρωση από τη διεθνιστική-αντιφασιστική διαδήλωση (Anti-Lukovmarch) στις 22 Φλεβάρη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η φασιστική παρέλαση προς τιμή του φασίστα στρατηγού Lukov διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια περίπου στη Σόφια. Τα τελευταία χρόνια μια πρωτοβουλία αναρχικών και αντιφασιστών, με αιχμή τη συνέλευση Antifa Sofia, επιχειρεί να βάλει φραγμό στη φασιστική παρουσία στους δρόμους της πόλης.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων, συμμετείχαμε οργανωμένα στη διαδήλωση συγκροτώντας μπλοκ με κεντρικό πανό Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα σαρώσει τη φασιστική απειλή στα Βαλκάνια – Ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό” και διαδηλώσαμε ενάντια στο φασισμό υποστηρίζοντας τους συντρόφους/ισσες εκεί, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν –κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες- να στήσουν αναχώματα στην προέλαση νεοναζιστικών ομάδων που συγκεντρώνονται εκεί από όλη την Ευρώπη, επιχειρώντας παράλληλα να δημιουργήσουν σταθερές δομές και μέτωπα αντίστασης στην επίθεση κράτους, κεφαλαίου, φασιστών και μαφιών.

Η αντιφασιστική πορεία στη Σόφια συσπείρωσε περισσότερους από 200 αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την Βουλγαρία, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες της Ευρώπης, αποτελώντας έτσι ένα ακόμα σημείο εκδήλωσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό , τον πόλεμο και τον φασισμό.

Η προώθηση του εθνικισμού και του ρατσισμού, η όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών, οι επαπειλούμενες πολεμικές συρράξεις, το βάθεμα της εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης των «από τα κάτω» εξαιτίας των αντικοινωνικών πολιτικών των κυρίαρχων και η πριμοδότηση φασιστικών και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων είναι όλα όσα πρέπει να αντιπαλέψουμε σε κάθε πλευρά των συνόρων.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο οτι ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, ο οποίος επιφυλάσσει για τους κολασμένους ακόμα μεγαλύτερη καταπίεση, πολέμους και ξεριζωμό, ο κόσμος του αγώνα που μάχεται ανυποχώρητα τον φασισμό, το κράτος και το κεφάλαιο με πυξίδα την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, θα νικήσει!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων