Ενημέρωση για την 3η Συνδιάσκεψη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

0
2658

Η 3η συνδιάσκεψη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοέμβρη στην κατάληψη Mundo Nuevo, στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης γύρω από την πολιτική και κοινωνική συγκυρία, στη συνδιάσκεψη παρευρέθηκαν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι της συλλογικότητας για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia από τη Θεσσαλονίκη και της συλλογικότητας Πέλοτο – στο δρόμο για τον κομμουνισμό και την αναρχία από την Ξάνθη, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η αναρχική συλλογικότητα Κιάτρα από την Άρτα. Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης της αναρχικής ομάδας Cumulonimbus από την Κέρκυρα στην Α.Π.Ο.

Στην πρώτη διαδικασία, οι ομάδες-μέλη της ΑΠΟ πραγματοποίησαν πολιτικές τοποθετήσεις γύρω από μια σειρά ζητημάτων. Ο πόλεμος που διεξάγει η παγκόσμια κυριαρχία, το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης και ο Σύγχρονος Ολοκληρωτισμός ως η συνθήκη εντός της οποίας εκφράζεται η επίθεση του κράτους και των αφεντικών, ο ξεριζωμός τεράστιων εθνοτικών ομάδων ως αποτέλεσμα της φτώχειας και των πολέμων, η αναγκαιότητα διεθνιστικής αντίστασης και αλληλεγγύης στην κατεύθυνση της συγκρότησης της διεθνούς των από τα κάτω, η κρατική-καπιταλιστική επίθεση στην κοινωνία και τη φύση, η επιχείρηση άλωσης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων της βάσης και οι προοπτικές διασύνδεσης των επιμέρους αγώνων, η όξυνση της κρατικής καταστολής σε βάρος των χώρων του αγώνα και των αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων ήταν κάποια από τα ζητήματα που απασχόλησαν τις συλλογικότητες και συνέβαλαν στη διεξαγωγή ενός γόνιμου πολιτικού διαλόγου.

Στη συνέχεια, οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν με εσωτερικές συζητήσεις των συλλογικοτήτων της Α.Π.Ο., οι οποίες απολόγισαν τη μέχρι τώρα κίνηση της, τη λειτουργία των οργάνων και των ειδικών θεματικών ομάδων, επανεκτίμησαν το πολιτικό πλαίσιο και έθεσαν τις κατευθύνσεις κίνησης της οργάνωσης για το επόμενο διάστημα και με ορίζοντα το επόμενο Συνέδριο.

Επίσης, συνεχίστηκαν οι διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου για την ενίσχυση των θέσεων της οργάνωσης πάνω στα ζητήματα της παιδείας/εκπαίδευσης και της λεηλασίας του φυσικού κόσμου.

Η ΑΠΟ επιδιώκει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός συγκροτημένου, πλατιού και χειραφετημένου κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα βάζει φραγμούς σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης, καπήλευσης και διαμεσολάβησης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Που θα θέτει με σαφήνεια το ζήτημα της κοινωνικής επανάστασης ως της μόνης ρεαλιστικής διεξόδου των από κάτω για την απαλλαγή τους από την κυριαρχία του κράτους και του καπιταλισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων