Καλέσματα στην 24ωρη γενική απεργία

0
2724

Αθήνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00 π.μ. και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και των αφεντικών και η διαρκής επιβολή νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης εκφράζουν την συνολική διαδικασία βίαιης αναδιάρθρωσης του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση της εξουσίας, έχει αναλάβει τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση των πολιτικών υποταγής και εξαθλίωσης της κοινωνίας όσο και την αποκατάσταση του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αφού οι αυταπάτες που καλλιέργησε, για την ύπαρξη ενός «ανθρώπινου καπιταλισμού» που μπορεί να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες, πλέον καταρρέουν και μη μπορώντας να αντλήσει περαιτέρω συναίνεση στους σχεδιασμούς της, φανερώνει όλο και περισσότερο το πραγματικό αντικοινωνικό πρόσωπο της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας. Όσες αντιστάσεις δεν κατάφερε να εξουδετερώσει μέσα από την καπήλευση, την αφομοίωση και την ενσωμάτωσή τους, όσους αγώνες δεν κατάφερε να σταματήσει εξαιτίας του κλίματος απογοήτευσης και ηττοπάθειας που επήλθε στην κοινωνία μετά την ματαίωση των ελπίδων που της έθρεψε, τώρα επιχειρεί να τα αφανίσει βασιζόμενη ολοένα και περισσότερο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η δύναμη των αγώνων που ξεσπούν σε παγκόσμιο επίπεδο απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν διεθνώς και η δική μας πίστη για το ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός είναι αυτά που μας δείχνουν πώς να σπάμε την απομόνωση, πώς να αντιπαλεύουμε τον φόβο και την απογοήτευση . Μακριά από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εμπόρους ελπίδας και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στους κυρίαρχους. Γιατί ό,τι έχουμε να κερδίσουμε θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων των από τα κάτω.

Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, και η κοινωνική επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00 π.μ. και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

αναρχικές συλλογικότητες – μέλη της Α.Π.Ο.- Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72

 

Θεσσαλονίκη: 10:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, ΤΑ ΠΛΗΒΕΙΑΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΙΑ

Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να υπερτονίζουμε το αυτονόητο. Όλες οι πολιτικές επιλογές διαχείρισης στα πλαίσια που γνωρίζουμε έχουν καταρρεύσει, γιατί ολόκληρο το σύστημα έχει χρεοκοπήσει. Δεν έχει τίποτα να υποσχεθεί, καμιά καλύτερη μέρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα για τους φτωχούς. Τα κόμματα απλά εναλλάσσονται προωθώντας ακόμη χειρότερα μέτρα, ενώ οι θυσίες που κάνουν οι εργαζόμενοι, φυσικά ποτέ δεν είναι αρκετές.

Χαρακτηριστικά, ενώ προκηρύσσεται γενική απεργία για τις 8 Δεκέμβρη, η κυβέρνηση που αποτελεί πλέον τον καλύτερο σύμμαχο των γερακιών της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών καταλήστευσης και καταπίεσης του λαού, επιδίδεται σε νέα σχέδια, που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες επιβίωσης των εργαζομένων και των ανέργων. Σε πλήρη αρμονία και συντονισμό με τις κρατικές πολιτικές στην Ελλάδα ο Σόϊμπλε, σηκώνει και πάλι το σκιάχτρο της «εξόδου από το ευρώ» για να πετύχει ακόμη πιο αποτελεσματικές «μεταρρυθμίσεις» που στοχεύουν στην εξόντωση των φτωχών και καταπιεσμένων.

Η Αριστερά που δήθεν θα εξέφραζε την ελπίδα είναι παντοτινά νεκρή. Σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά ένας σχηματισμός με προοδευτικά και αριστερά χαρακτηριστικά που να έχει βάλει ακόμη και το παραμικρό ανάχωμα στην επέλαση των κυρίαρχων. Αντιθέτως, η κεντροαριστερά και η νέα Αριστερά έχουν προσχωρήσει πλήρως ιδεολογικά και πρακτικά στο άρμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που επιβάλλει χειρότερες συνθήκες με τη βία, με τον εκβιασμό της ανεργίας, με τη διασφάλιση των τραπεζών σε ρόλο πανοπτικού οικονομικού ελέγχου, με την προστασία των συμφερόντων της αγοράς, έναντι οποιουδήποτε κεκτημένου των δυνάμεων της εργασίας.

Η στροφή της Ευρώπης προς την Άκρα Δεξιά είναι το επόμενο στάδιο έκφρασης του ολοκληρωτισμού. Αναγεννημένη από την κυριαρχία της καπιταλιστικής ιδεολογίας, δηλαδή της απόλυτης εξατομίκευσης, του δίχως όρια ανταγωνισμού που καταλήγει στην έκφραση δεκάδων μορφών κοινωνικού κανιβαλισμού, η άκρα δεξιά έρχεται να συγκεντρώσει πολιτικά όλα τα στοιχεία της επέκτασης του πεδίου της ανισότητας: ρατσισμός, αντιμεταναστευτικές πολιτικές, νέοι εγκλεισμοί, στρατοπέδευση των κοινωνιών, μισαλλοδοξία, εθνικισμός. Ξεχνάν δυστυχώς όσοι προσπαθούν να εκφράσουν τις παραπάνω «αξίες» ότι όλοι οι εθνικισμοί, καταλήγουν πάντα σε ένα βορβορώδες τέλος, που σηματοδοτείται από τον γενικευμένο πόλεμο μεταξύ των φτωχών, τον θάνατο, τη απόλυτη διάλυση και τον πόνο.

Γι’ αυτό ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στο δυσοίωνο μέλλον της ολοκληρωτικής αποσάθρωσης των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, της συντριπτικής ήττας της συλλογικής συνείδησης είναι να αγωνιστούμε μέσα από συλλογικότητες εξωκομματικές και αντιεραρχικές, αντιρατσιστικές και αμεσοδημοκρατικές, οι οποίες θα συγκροτηθούν σε κάθε κοινωνικό χώρο, από τους μικρούς χώρους εργασίας μέχρι τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές των μητροπόλεων, με στόχο την ομοσπονδιοποίησή τους κάτω από το κοινό πρόταγμα του ελευθεριακού κομμουνισμού, τη βασική προϋπόθεση δηλαδή της διεκδίκησης μιας άλλης κοινωνίας, την οικονομική ισότητα και την πολιτική ελευθερία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8/12 10:00 ΚΑΜΑΡΑ

συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»
Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ο.Σ.

 

Πάτρα: Παράρτημα 10.3015300708_1707513299560591_1279578990_n