Καλέσματα της ΑΠΟ στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 24/9 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

0
1522

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ…
ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιούλη, πατώντας πάνω στο δρόμο που είχε ήδη ανοίξει η πολιτική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να βαθαίνει τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε ακόμα πιο διευρυμένα τμήματα του πληθυσμού πλήρως εναρμονισμένη με τις διαχρονικές στοχεύσεις της άρχουσας τάξης, τον ντόπιων και διεθνών ελίτ και των υπερεθνικών μηχανισμών.

Η προπαγάνδα περί καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα περισσότερο σήμερα από την επίταση της εκμετάλλευσης, της καταστολής, των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών, την υποτίμηση της εργασίας, την καλλιέργεια του κοινωνικού κανιβαλισμού και την λεηλασία της φύσης. Το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες έρχεται ως «οδοστρωτήρας» πάνω στην ήδη βεβαρημένη πραγματικότητα της εργασιακής γαλέρας, ώστε να επιφέρει εκ νέου μειώσεις μισθών, περαιτέρω παρέμβαση και ασφυκτικό έλεγχο του κράτους στη λειτουργία και τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, περαιτέρω χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών όπου παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις στο κεφάλαιο για το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, το κράτος εξαπολύει μια γενικευμένη κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στο αναρχικό κίνημα και στις κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις, στις δομές αλληλεγγύης και στους χώρους του αγώνα ώστε να καθυποτάξει τα κομμάτια εκείνα που αμφισβητούν έμπρακτα τη βαρβαρότητα του περνώντας το μήνυμα της υποταγής και σε όλους τους υπόλοιπους. Από τις πρώτες μέρες της παρούσας πολιτικής διαχείρισης, στο στόχαστρο μπαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι αναρχικοί, οι αγωνιστές και οι εργάτες. Είναι οι βασικοί στόχοι της καταστολής καθώς η απενεργοποίηση τους θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη εφαρμογή των αντικοινωνικών σχεδιασμών του κράτους. Η συντριπτική επίθεση συμπληρώνεται από ένα σύνολο εξαγγελιών αντεργατικών νομοσχεδίων και επιθετικών πολιτικών. Μέσα σε όλα αυτά, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ολοκληρώνει το παζλ της αντικατασταλτικής στρατηγικής.

Απέναντι στην επίθεση του χρεοκοπημένου κόσμου κράτους και καπιταλισμού που επιβάλλει την φτώχεια, την εξαθλίωση, την εξατομίκευση και τους πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους της τάξης μας, επιλέγουμε να αγωνιστούμε από τα κάτω όλοι μαζί, ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι. Η μόνη πραγματική προοπτική για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια είναι η οργανωμένη κοινωνική και ταξική αντεπίθεση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας, μέσα από συλλογικούς αγώνες, με πυξίδα την οικοδόμηση μια κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.Με ταξικά σωματεία και πρωτοβουλίες εργαζομένων της βάσης να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, μακριά από τις συνδικαλιστικές ελίτ οι οποίες έχουν συμπληρωματικό ρόλο ως προς την εργοδοσία. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κρατική καταστολή προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε την απεργία, παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΘΗΝΑ: ΧΑΥΤΕΙΑ 11.00 (Τοπικος Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 10.30 (Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της ΑΠΟ)

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10.00 (Αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/μέλος της ΑΠΟ)

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com