Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Παλαιστίνη

0
1077

Τις τελευταίες μέρες το κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκ νέου μια άγρια κατασταλτική επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις επιχείρησαν τη βίαιη έξωση 200 οικογενειών Παλαιστινίων στο προάστιο της Σέιχ Τζάραχ της Ιερουσαλήμ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας πριν το 1967. Η επιχείρηση αυτή συνοδεύτηκε από την κρατική τρομοκρατία και βία των δυνάμεων καταστολής, με τη συνδρομή οπλισμένων ρατσιστικών ομάδων εποίκων, όπου εξαπέλυσαν πογκρόμ και εκδίωξαν Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους.

Η εν λόγω προσπάθεια εκδίωξης του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται και κλιμακώνεται, με τις ισραηλινές δυνάμεις την Παρασκευή 7/5 να εισέρχονται εντός του τεμένους Αλ Άκσα και να επιτίθενται σε εκατοντάδες κόσμου, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Ενώ τις επόμενες μέρες η κατασταλτική βία συνεχίστηκε με την αστυνομία να χτυπά διαδηλωτές, να ρίχνει πλαστικές σφαίρες, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, στοχεύοντας σε ζωτικά όργανα και να εισέρχεται εκ νέου στο Αλ Άκσα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον από το βράδυ της Δευτέρας 10/5 το ισραηλινό κράτος ξεκίνησε για ακόμα μια φορά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά παιδιά.

Το σύγχρονο απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, οι βίαιες επιθέσεις των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων, οι επιχειρήσεις εκδίωξής τους από τα εδάφη τους, το εμπάργκο στη Γάζα, το τείχος που έχει χτιστεί περιμετρικά της, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα στρατιωτικά φυλάκια, οι συλλήψεις, οι βασανισμοί, οι δολοφονίες από ελεύθερους σκοπευτές και οι βομβαρδισμοί είναι η πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι, είναι η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η αποχαλινωμένη δικτατορία κράτους και κεφαλαίου. Είναι η προσπάθεια του ισραηλινού κράτους να κανονικοποιήσει τον τρόμο και τον θάνατο, εφαρμόζοντας γενικευμένα συνθήκες αυξημένου ελέγχου και σκληρής καταπίεσης.

Το ισραηλινό κράτος αποτελεί τον βασικό και σταθερό σύμμαχο για το δυτικό μπλοκ εξουσίας στην προσπάθεια επέκτασης των συμφερόντων του στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι η καθυπόταξη του αντιστεκόμενου λαού της Παλαιστίνης και άρα η απόλυτη κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή αποτελεί ζητούμενο για τις ηγέτιδες δυνάμεις της γεωπολιτικής αρένας. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών.

Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ο λαός της Παλαιστίνης συνεχίζει να αγωνίζεται, ορθώνοντας οδόφραγμα στην στρατιωτική κατοχή και τον πόλεμο που το κράτος του Ισραήλ έχει κηρύξει, αποτελώντας αγκάθι στους διαχρονικούς σχεδιασμούς των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών αφεντικών. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών στον αγώνα τους για το γκρέμισμα του κόσμου της εξουσίας, για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, καταπίεση και θάνατο!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Κύκλος της Φωτιάς • μέλος ΑΠΟ Ο.Σ.