Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους λαούς της Κολομβίας

0
1065

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στους δρόμους των πόλεων της Κολομβίας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι. Από τις 28 Απρίλη, ημέρα γενικής απεργίας ενάντια στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση Ντούκε επιχείρησε να προωθήσει, λαμβάνουν χώρα συνεχείς κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 500 πόλεις της χώρας. Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που προέβλεπε αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά (όπως ο καφές, η ζάχαρη, τα αυγά, η βενζίνη, το ρεύμα και το νερό) και έπληττε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της Κολομβίας ήρθε να προστεθεί σε μια συνολικότερη συνθήκη που έχει επιβληθεί στην κοινωνική βάση, με την ωμή κατασταλτική βία ενάντια στους αγωνιζόμενους, τη λεηλασία της φύσης, την καταπάτηση των ιθαγενικών εδαφών και την τρομοκρατία παραστρατιωτικών μονάδων με κρατική σφραγίδα.

Το κράτος της Κολομβίας, συνεπικουρούμενο από το κεφάλαιο και το οργανωμένο έγκλημα, επιδίδεται από τη μια πλευρά στην επίταση της εκμετάλλευσης των φτωχών και καταπιεσμένων μέσα από αντικοινωνικές πολιτικές εξαθλίωσης, την ίδια ώρα που το εμπόριο ναρκωτικών αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας του και από την άλλη πλευρά εξαπολύει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους/ες αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια, σε κοινότητες αυτοχθόνων, εργάτες, νεολαίους, φοιτητές. Από την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας, όπου τα χρήματα που προορίζονταν για τις ανάγκες του συστήματος υγείας δόθηκαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες και τη χρησιμοποίηση της πανδημίας για την επιβολή των αντικοινωνικών σχεδιασμών του κολομβιανού κράτους, την όξυνση των ταξικών αποκλεισμών και αντιθέσεων με τον μισό πληθυσμό της χώρας να ζει κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, τη συνεργασία οικονομικών και πολιτικών αφεντικών και ναρκεμπόρων για την υφαρπαγή και τη συσσώρευση γης, μέχρι τους βασανισμούς και τις στυγνές δολοφονίες αγωνιστών, οι οποίες μόνο τους πρώτους μήνες του 2021 και πριν το ξέσπασμα της εξέγερσης ξεπερνούσαν τις 50.

Οι λαοί της Κολομβίας βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους δίνοντας συνεχείς και αδιάκοπες μάχες, μπλοκάροντας τους αυτοκινητόδρομους, δημιουργώντας αυτοοργανωμένες δομές, συλλογικές κουζίνες, δομές υγείας και παροχής πρώτων βοηθειών, οργανώνοντας πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Απέναντι τους έχουν τους αντιεξεγερτικούς μηχανισμούς του κολομβιανού κράτους και τη δολοφονική βία της αστυνομίας και των ειδικών «μονάδων αντιμετώπισης ταραχών» (ESMAD), με τις συλλήψεις, τα χημικά, τους ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ μέσα στα αστυνομικά τμήματα, τους πυροβολισμούς διαδηλωτών στα μάτια, τους βιασμούς διαδηλωτριών, τις δολοφονίες, την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και την εμφάνιση του στρατού στους δρόμους. Μέχρι στιγμής από την αρχή των κινητοποιήσεων έχουν σκοτωθεί 27 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται συνολικά 548 όλο αυτό το διάστημα.

Εμείς από την πλευρά μας ως αναρχικοί και αναρχικές με όπλο μας την διεθνιστική αλληλεγγύη στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους των πόλεων της Κολομβίας, τις κοινότητες Αφροκολομβιανών, τους αγρότες, τους εργάτες, τους φοιτητές, τους νεολαίους και τους ιθαγενείς της Κάουκα. Οι αγώνες που ξεσπούν σε κάθε γωνία στης γης ενάντια στην επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής δυστοπίας και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, για την ανατροπή του σάπιου κόσμου της εξουσίας, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας θα νικήσουν!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 14 Μάη, 19.00, στο σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς | Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- ΟΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων