Ανακοίνωση για την απεργία πείνας και δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη

0
705

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Γ. Μιχαηλίδης, απεργός πείνας από τις 12/5/2023, ξεκίνησε και απεργία δίψας από τις 10/6/2023, διεκδικώντας να τηρηθεί και στην περίπτωσή του το προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο που ισχύει για καθε κρατούμενο και την άρση του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης που εφαρμόζεται επιλεκτικά και εκδικητικά για αγωνιζόμενους κρατούμενους. Η κατάσταση της υγείας του επιβαρυμένη ήδη από την περσινή πολυήμερη απεργία πείνας, με την έναρξη και της απεργίας δίψας επιδεινώνεται ραγδαία κάνοντας επιτακτική την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.
Ο Γ. Μιχαηλίδης, βρισκόμενος επί πολλά χρόνια διωκόμενος, καταζητούμενος και φυλακισμενος για τη δράση του, έχει ήδη εκτίσει προ πολλού τα 3/5 της ποινής του και δικαιούται την υφ΄όρων απόλυση του, όπως καθε άλλος κρατούμενος, πράγμα που στερείται εξαιτίας της εξοντωτικής παρατασης της φυλακισής του με την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης για τους αγωνιζόμενους και τους πολιτικούς κρατούμενους. Επίσης, όντας φοιτητής, ο Γ. Μιχαηλίδης διεκδικεί και τις άδειες που δικαιούται, με βαση το υπάρχον νομικό πλαίσιο, για την παρακολούθηση και συνέχιση των σπουδών του.
Είναι όμως αποκαλυπτική και προκλητική η χαριστικότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει σειρά ισχυρών και προβεβλημένων μεγαλοαπατεώνων, μαφιόζων, πρεζεμπόρων, σωματεμπόρων, βιαστών και παιδοβιαστών που συνδέονται άμεσα με την ολιγαρχία του πλούτου και της εξουσίας, σε πλήρη αντίθεση με την εξοντωτική εκδικητικότητα που επιφυλάσσει για όσους/ες από συνείδηση αγωνίστηκαν εναντίον του, ενώ ταυτόχρονα αυστηροποιείται διαρκώς ο λεγόμενος σωφρονιστικός κώδικας, επιφέροντας απάνθρωπες συνθήκες για τις χιλιάδες των κολασμένων που στοιβάζονται μέσα στις φυλακές.
Μέσα από τις γραμμές του οργανωμένου αναρχικού κινήματος και τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες για μια νέα ακρατική κι αταξική κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας, χωρίς διακρίσεις κι ανισότητες, προνόμια και αποκλεισμούς, υψώνουμε συλλογικά τη φωνή και τη γροθιά μας απέναντι στην εκδικητικότητα και τη βία του κράτους πάνω στον Γ. Μιχαηλίδη και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απεργία πείνας και δίψας που κάνει διακινδυνεύοντας την υγεία και τη ζωή του, αφού δεν διαθετει άλλο μέσον για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΟΣΟΙ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων