[ΑΠΟ Θεσ/νίκης] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις εξεγερμένους/ες στη Γαλλία

0
867

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 03/07, 19:00 ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου, ο 17χρονος Nahel Merzouk δολοφονείται εν ψυχρώ και εξ επαφής από σφαίρα μπάτσου. Το περιστατικό εκτυλίσσεται μετά από ολιγόλεπτη καταδίωξη από ομάδα αστυνομικών, καθώς δεν συμμορφώθηκε αμέσως με τα ηχητικά σήματα και δεν ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του. Ο πυροβολισμός του Nahel όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά, ήταν μια απάνθρωπη δολοφονία, αφού ο ίδιος δεν πρόβαλε καμία αντίσταση και οι μπάτσοι δεν είχαν λόγω να αμυνθούν.

Την ίδια ημέρα αντανακλαστικά ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις αρχικά στην Ναντέρ και στο Παρίσι και στην συνέχεια σε ολόκληρη την Γαλλία, πυροδοτώντας μία εξέγερση με εμφανή αντικρατικά χαρακτηριστικά και με κεντρικό σύνθημα το «Δικαιοσύνη για τον Ναέλ». Οι εξεγερμένοι συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής, ενώ παράλληλα επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα και πολυτελή καταστήματα. Η οργή για τον Ναελ και την κρατική καταστολή ξεχειλίζει με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες στους δρόμους της Γαλλίας.

Το κράτος όπως πάντα παραμένει πιστός φύλακας των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και καταστέλλει βίαια την εξέγερση και κάθε πράξη αντίστασης. Επιστρατεύει όλο και πιο αναβαθμισμένα μέσα, απαγορεύει τις διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας αλλόγιστη βία, συλλαμβάνει χιλιάδες διαδηλωτές και προσπαθεί να σπείρει την τρομοκρατία, συνεχίζοντας έτσι να οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων. Η τακτική αυτή έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο δύο ακόμα ανθρώπων από τις σφαίρες των ενστολων καθαρμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Είναι φανερό λοιπόν πως ο κρατικός μηχανισμός καλείται για άλλη μία φορά να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, του φύλακα της «τάξης και της ασφάλειας» και του προστάτη της «δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας». Η κυβέρνηση Μακρόν σπέρνει τον θάνατο και την δυστυχία στα πλαίσια της επιβολής και του απόλυτου ελέγχου κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής.

Η δολοφονία του Ναέλ, όπως και άλλες παρόμοιες δολοφονίες στην Γαλλία στο παρελθόν, όπως ακριβώς και η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το 2008, η δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα το 2021 και έναν χρόνο μετά η καταδίωξη και δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη στην Θεσσαλονίκη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αντανάκλαση του σάπιου συστήματος. Εκείνου που οπλίζει τα χέρια των ένστολών δολοφόνων και των παρακρατικών φασιστών, για να μπορούν να εξοντώσουν όλους τους ανεπιθύμητους και περιττούς για το σύστημά τους- τους φτωχούς, τους εξαθλιωμένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες όλους αυτούς που βλέπουν καθημερινά τις ζωές τους να θυσιάζονται στο όνομα του κέρδους και της ευημερίας των λίγων. Οι δολοφονίες αυτές έχουν διάφορα πρόσωπα, μπορεί να έχουν «μεμονωμένο χαρακτήρα» ή να είναι μαζικές όπως το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Για εμάς ως αναρχικοί/κες αυτές οι κρατικές δολοφονίες δεν παύουν να είναι μία ακόμα επίθεση στον κόσμο των από τα κάτω. Η ανάγκη λοιπόν για οργάνωση και αντίσταση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι πιο επιτακτική από ποτέ και η δράση των από τα κάτω αναγκαία. Οι απαντήσεις μας πρέπει να δοθούν στους δρόμους με οργάνωση και αγώνα μέχρι να κάνουμε παρελθόν τον σάπιο κόσμο των αφεντικών.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο και τις δολοφονίες ανθρώπων από τους ένστολους δολοφόνους , την κρατική καταστολή, τον έλεγχο των ζωών μας, τα ναυάγια, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες.

Στεκόμαστε απέναντι στην καθημερινή βία και στο σύστημα που την γεννά για να μπορέσουμε να συντρίψουμε ολοκληρωτικά τους εξουσιαστές και τους εκμεταλλευτές μας, πολεμούμε δυναμικά τον κοινωνικό κανιβαλισμό και δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας που χάθηκαν άδικα από τα χέρια των «δυνατών» αυτού του κόσμου. Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες της Γαλλίας και όλους εκείνους που αντιστέκονται με πείσμα στην θανατοπολιτική του συστήματος.

Οργάνωση και αγώνας για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στην κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων