[Αθήνα] Σάββατο 16/01 : Αντιφασιστική-Αντικρατική-Αντικαπιταλιστική πορεία αντίστασης & μνήμης

0
1015

8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΕΡΓΑΤΗ Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ.Στεργίοπουλο και Δ.Λιακόπουλο, στην Τριών Ιεραρχών, στα Άνω Πετράλωνα. Μετά από έξι χρόνια, στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώνεται το Εφετείο των δολοφόνων του, με την απόφαση να «σπάει» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, ρίχνοντας στα μαλακά του νεοναζί. Στις 7 Οκτώβρη του 2020, η Χ.Α. καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη καταδικάζονται για διεύθυνση και μόλις 11 μέλη των ταγμάτων εφόδου για ένταξη (μέσα σε αυτούς και οι δολοφόνοι του Σ.Λουκμάν), και οδηγούνται πρόσκαιρα στη φυλακή παίρνοντας το ελάχιστο των ποινών.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, κράτος και καπιταλισμός οξύνουν την επιθετικότητά τους απέναντι στους αγωνιζόμενους και την κοινωνία. Την ίδια στιγμή όπου χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της αντικοινωνικής φύσης του συστήματος και της δολοφονικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, το κράτος αξιοποιεί την συνθήκη και ψηφίζει νέα νομοσχέδια, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και επιδίδεται σε ένα κρεσέντο καταστολής, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την αντιφασιστική συγκέντρωσης της 1ης Νοέμβρη στο Γαλάτσι, την 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, όπου επιχειρεί να «τελειώσει» με τον κόσμο του αγώνα επειδή τρέμει μπροστά στις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις που θα επιφέρουν οι πολιτικές του.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, ούτε πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί. Αναχώματα στην επέλαση του φασισμού μπαίνουν μόνο μέσω των διαρκών και επίμονων αγώνων που δίνονται τόσο ενάντια στον φασισμό όσο και στους αγώνες για ζωή και ελευθερία, στους αγώνες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των από τα κάτω. Η στιγμή της απόφασης στις 7 Οκτώβρη, δεν ήχησε ως μια νίκη της αστικής δημοκρατίας αλλά με ένα σύνθημα “φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες” που φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο. Η απόφαση της δίκης δεν νομιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που γεννά, θρέφει και κατά το δοκούν χρησιμοποιεί τους φασίστες ως το μακρύ του χέρι.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από τις διαδηλώσεις μνήμης και αντίστασης για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π.Φύσσα , τις συγκρούσεις μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων και στη δίκη της Χ.Α , τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο μέχρι τις μάχες στις γειτονιές, μόνο ο κόσμος του αγώνα έχει σταθεί ανάχωμα μπροστά στην επέλαση των φασιστών. Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται στους δρόμους, στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας και είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, του αδιαπραγμάτευτου και συνεχή αγώνα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΓΕΝΑΡΗ, 12.00, ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Aναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Kατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Σύντροφοι/Συντρόφισσες