Αλληλεγγύη στον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

0
1094

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή απεργό πείνας
(από τις 8 Ιανουαρίου) Δημήτρη Κουφοντίνα

Άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματός του για τη μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού

Από τις 8 Ιανουαρίου ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενος στον κρατικό ολοκληρωτισμό που εκδικητικά και παραδειγματικά επιχειρεί να επιβάλει ένα ειδικό καθεστώς εις βάρος του, αλλά και εις βάρος όλων όσοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Απέναντι στις διαρκείς κατασταλτικές μεθοδεύσεις, την ιδεολογική κατασυκοφάντηση και προπαγάνδα των ΜΜΕ που την συνοδεύει, ο Δ. Κουφοντίνας επέλεξε να αντισταθεί μέσω της απεργίας πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα που έχει, ακόμα και με τον τελευταίο αυταρχικό νόμο που καταστρατηγεί κατάφωρα τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, για τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το καθεστώς εξαίρεσης που συνεχώς διευρύνεται για τους πολιτικούς κρατούμενους είναι μέρος της ευρύτερης επίθεσης στα δικαιώματα των κρατουμένων και του εφιαλτικού σκηνικού που διαμόρφωσε το κράτος στις φυλακές εν μέσω της πανδημίας. Ενώ επίσης αποτελεί μέρος της συνολικής επίθεσης του κράτους στις κοινωνικές και ταξικές κατακτήσεις και στους αγώνες, προκειμένου να επιβληθεί μία δυστοπική πραγματικότητα οξυμένης εκμετάλλευσης, καταπίεσης και υποταγής.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις αντιεξεγερτικές επιχειρήσεις για την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα μέσω της απεργίας πείνας, όπως και κάθε αγώνας που ξεσπά για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, υγεία και παιδεία… είναι αγώνας όλων μας!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Αναρχική Συλλογικότητα Κύκλος της Φωτιάς • Αναρχική Συλλογικότητα Όμικρον72 | Μέλη Α.Π.Ο./Ο.Σ.