[Ελεύθερες Γυναίκες] Ενημέρωση από την 8η Μάρτη

0
747
Το μπλοκ της Ομάδας ενάντια στην Πατριαρχία/Αναρχική Πολιτική Οργάνωση έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου (8η Μάρτη 2022)

Η φετινή 8η Μάρτη αποτέλεσε για μας σημείο για τους αγώνες των γυναικών για ζωή, χειραφέτηση & ελευθερία.

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία περιστατικά έμφυλης βίας γνωστοποιούνται συνεχώς. Από τις σεξιστικές επιθέσεις στο σπίτι, στον δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, από την επικριτικότητα στις εκτρώσεις, από τους ξυλοδαρμούς, τους βιασμούς, τους παιδοβιασμούς, τα κυκλώματα trafficking και τις γυναικοκτονίες.

Διανύουμε μια περίοδο στην οποία, έρχονται στην επιφάνεια οι πιο φριχτές και αποτρέπαιες πτυχές του εξουσιαστικου, κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος. Πτυχές & φαινόμενα που υπήρχαν ανέκαθεν, απλά τώρα – μετά από πολλά χρόνια & πολλούς αγώνες – πετύχαμε το να δημοσιεύονται & να μη συγκαλύπτονται. Η πατριαρχική βία ήταν και είναι πάντα παρούσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η αναρχική / αντιπατριαρχική συγκέντρωση της Καμάρας μετά από κάλεσμα των Ελευθέρων Γυναικών από τη Συλλογικότητα για των Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο” & της Ομάδας ενάντια στην πατριαρχία της Α.Π.Ο.-Ο.Σ. συγκρότησε δύο μπλοκ μαζί με τους φοιτητ(ρι)ες της Αναρχικής Συνέλευσης Φοτητών Quieta Movere & το Ελευθεριακό Σχήμα Παιδαγωγικού ,το οποίο στηρίχθηκε από 200 περίπου αγωνιστές & αγωνίστριες και πορεύτηκε μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου, διαδηλώνοντας ενάντια σε κράτος & πατριαρχία, για τη χειραφέτηση & την αναρχία. Πορευτήκαμε έπειτα στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως “Η εμφυλη βία ειναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος & καπιταλισμός” & “Πρόσφυγες, εργάτριες της γης οι κολασμένες, το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένες” ωστε να καταδείξουμε ότι η έμφυλη βία, είναι θεσμική/συστημική βία και ο μόνος τρόπος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση & εξάλειψή της είναι η αλλαγή της κοινωνικής οργάνωσης συλλήβδην, η δημιουργία ενός άλλου κόσμου που θα διέπεται από τις αρχές της ελευθερίας, της αλληλεγγύης & της κοινοκτημοσύνης, της Αναρχίας & του Ελευθεριακού Κομμουνισμού. Η διαδήλωση πέρασε μπροστά από το Α.Τ Λευκού Πύργου, για να κατεδείξει και το ρόλο της αστυνομίας & όλων των κρατικών θεσμών και μηχανισμών που ενώ διαχρονικά γεννούν, καλλιεργούν και αναπαράγουν την έμφυλη καταπίεση και την εκμετάλλευση,επιχειρούν να παρουσιάζονται ως οι υπέρμαχοι της υπόθεσης της γυναικείας χειραφέτησης.

Τώρα λοιπόν, που η κανονικότητα της πατριαρχίας αμφισβητείται, τώρα ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα ! Ενάντια σε θεσμικούς φορείς, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και παράγοντες, ενάντια σε λογικές που κατευθύνουν τους αγώνες προς την αφομοίωση τους από την κυριαρχία και στην επικράτηση αποδομητικών αντιλήψεων που αποσυνδέουν τα ζητήματα και οδηγούν σε έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων μέσα στο κοινωνικό πεδίο. Οργανωνόμαστε & αγωνιζόμαστε για να μετατρέψουμε τις ατομικες εξεγέρσεις και τις μερικές αντιστάσεις σε συλλογικό αγώνα με ορίζοντα τη συνολική απελευθέρωση & την κοινωνική χειραφέτηση!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ελεύθερες Γυναίκες/Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο&Κόκκινο»,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων