NO PASARAN! // Αναφορικά με τις τελευταίες κατασταλτικές ενέργειες του κράτους

0
1205
Από τον πρώτο κιόλας καιρό της αλλαγής της αστικής διακυβέρνησης της χώρας, η νέα, δεξιά, φιλελεύθερη κυβερνώσα παράταξη δείχνει τα δόντια της σε όσους αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Έτσι νομοθετεί την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου(κάτι που παραδόξως είχε γίνει χρόνια πριν, αλλά αποτέλεσε άριστο επικοινωνιακό παιχνίδι της νέας κυβέρνησης), την κατάργηση διαφόρων παροχών σε πρόσφυγες και μετανάστες/-ιες αιτούντες άσυλο όπως για παράδειγμα την κατάργηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (Α.Μ.Κ.Α.), την ψήφιση αντι-εργατικών μέτρων (απελευθέρωση 7ημέρου για περισσότερους κλάδους της οικονομίας), αλλά και τις πρώτες κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων σε Αθήνα και Γιάννενα αντίστοιχα.
 
Στις 26 του Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή νωρίς το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας 4 κατειλημμένων  χώρων στην περιοχή των Εξαρχείων, 2 εκ των οποίων αποτελούσαν καταλήψεις που παρείχαν στέγη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συλλαμβάνονται συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες -ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά- και 3 καταληψίες, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό πάνω τους που να παραπέμπει σε εγκληματική συμπεριφορά, γεγονός που ερχόταν σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κράτους για δήθεν επιχείρηση πάταξης της ανομίας στην περιοχή, και που ταυτόχρονα έφερε τον κρατικό μηχανισμό σε αμήχανη θέση μιας που το πιο παράνομο πράγμα που βρέθηκε εν τέλει ήταν οι θωριές και τα χαμόγελα μικρών κατατρεγμένων παιδιών καθώς και λούτρινα αρκουδάκια .
 
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου τα ΜΑΤ επιτίθενται, με αφορμή επεισόδια που προκλήθηκαν από ναρκεμπόρους της πλατείας Εξαρχείων, μετά την εκδίωξη τους κατά την διάρκεια πολιτικών συζητήσεων/παρουσιάσεων και πολιτιστικών δρωμένων που πραγματοποιούνταν από κόσμο του αγώνα ενάντια στην επέλαση του κράτους στην περιοχή. Οι μπάτσοι πετούν δακρυγόνα και κρότου λάμψης εναντίον του πλήθους, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να εισβάλουν στον κατειλημμένο χώρο Κ*ΒΟΞ, σε μια κίνηση σοκ και δέους.
 
Τα παραπάνω δεν αποτελούν βεβαίως έκπληξη για τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες. Οι επιθετικές διαθέσεις της νέας κυβέρνησης και οι επιδιώξεις της για «ανάπλαση» της γειτονιάς αλλά και άλλων χώρων με αναρχική πολιτική δραστηριότητα, όπως διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πολυτεχνείο, ΑΣΣΟΕ, Πάντειος, ΑΠΘ) ήταν ξεκάθαρες μήνες πριν μέσω ενός μηντιακού σήριαλ «διαρροών» από τα αστυνομικά επιτελεία. Οι τελευταίες ανέλυαν εκτός των άλλων την ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης 23 συνολικά κατειλημμένων χώρων, την αύξηση της συνεχούς παρουσίας μεικτών αστυνομικών ομάδων στα Εξάρχεια, την συνεργασία 6 υπουργών με τον πολιτικό τους εταίρο και νέο δήμαρχο Αθηνών Κ. Μπακογιάννη -με σκοπό την «διευθέτηση» των «προβληματικών» για το κράτος αντιστάσεων στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας- μέχρι και την δημιουργία θέσης «εντεταλμένου συμβούλου Εξαρχείων» με τελικό σκοπό την «εκκαθάριση» και την ανάπλαση των προαναφερθέντων, με την επένδυση μάλιστα ενός ποσού 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον σκοπό αυτό. Η ευρεία αυτή επιθετική καμπάνια έρχεται ως συνέχεια της κρατικής τακτικής την προηγούμενη 4ετία, η οποία συστηματικά ωθούσε στα Εξάρχεια μέσω της αστυνομίας διάφορες δραστηριότητες της μαφίας του παρεμπορίου, ιδιαίτερα των ναρκομαφιών, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την περιοχή, μια περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο αγώνων με αναρχικό και ευρύτερα ελευθεριακό και προοδευτικό πολιτικό στίγμα εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις τελευταίες κρατικές επιθέσεις η πραγματική εγκληματικότητα στις ναρκοπιάτσες δεν επηρεάστηκε καθόλου και μάλιστα συνέχισε απερίσκεπτη την δραστηριότητά της.
 
Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της εξουσίας από την προηγούμενη δήθεν μετριοπαθέστερη «αριστερή» κυβέρνηση έρχεται να παίξει τον ρόλο του «κακού μπάτσου» σε αντίθεση με αυτόν του «καλού μπάτσου» που κατείχε η συνομοταξία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σαν μια μεγάλης κλίμακας ανακριτική διαδικασία του κράτους σε μια προσπάθεια του να εκμαιεύσει αποδοχή και υποταγή από το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν η κυβέρνηση της οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, «καθαρίζοντας», «εξωραΐζοντας» και καταστέλλοντας οτιδήποτε στέκεται στο διάβα της, τόσο στα Εξάρχεια, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τις καινούριες μίζες-μπίζνες της κομματικής και μη ελίτ. Σε εμάς όμως, τους αναρχικούς και αναρχικές, τις αγωνίστριες και αγωνιστές, όλες και όλους όσοι δεν αποδεχόμαστε τον κόσμο της αλλοτρίωσης που καλλιεργεί η κρατική εξουσία δεν χωράνε στο νου μας τέτοιες αυταπάτες. Γιατί όσες φορές και αν αλλάξει προσωπεία το κράτος και η εξουσία του, δεν παύει να είναι αυτό που ήταν πάντα: ένας καλοστημένος μηχανισμός καταπίεσης, εκμετάλλευσης και καταστροφής της φύσης και των ανθρώπων. Δε θα παραδώσουμε σπιθαμή γης για να γίνει περιοχή υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας, ούτε στο κράτος, ούτε στους ιδιώτες του.Δεν πρόκειται να υποκύψουμε όσο και αν προσπαθήσουν να μας καταβάλλουν. Ήμασταν και θα είμαστε αιώνια εχθρικοί προς τον κόσμο τους -όσα και αν μας τάξουν, όσα και αν μας πάρουν- και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο ελεύθερο, πιο ίσο.
 Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.
 
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΟ PASARAN !
 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
 
ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 
ΣΆΒΒΑΤΟ 14/9 :
 
  • ΑΘΗΝΑ // 12.00 // ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ // 12.00 // ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA
 
Διαχειριστική συνέλευση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA