[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση- διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

0
832

Συγκέντρωση-Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 19.00, Άγαλμα Βενιζέλου

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη ένα αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα, την προετοιμασία του οποίου ανέλαβε η ισλαμιστική Χαμάς έλαβε χώρα στο νότιο Ισραήλ, όταν ένοπλοι της οργάνωσης εισέβαλαν σε οικισμούς, ξεπερνώντας το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επίσης επιτέθηκαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής που διεξάγονταν στην περιοχή, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άτομα. Ακολούθησαν κάποια αποτρόπαια ντοκουμέντα που έδειχναν εν πολλοίς βαρβαρότητες που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν ή σε άλλες περιπτώσεις τον βίαιο θάνατο ορισμένων ατόμων.
Οι εικόνες αυτές γρήγορα έφτασαν στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες και ξεκίνησαν να προβάλλονται σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το γενικότερο ζήτημα που διαμορφώνεται στην περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια και στο επίκεντρο του έχει τη διαρκή και ασταμάτητη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, τον πολυετή ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως επίσης και τις εντεινόμενες επιχειρήσεις εποικισμού του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Όχθης. Όσο όμως κι αν προκαλούν τη λογική αποστροφή αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν παρά το παράγωγο μιας βαρβαρότητας που πρέπει να λάβει τέλος, αυτήν της κατοχής των εδαφών και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την εξακολουθητική αλυσίδα βίας η οποία είναι προϊόν στρατιωτικής κατοχής δεν μπορεί να το αλλάξει το γεγονός ότι η Χαμάς φαίνεται να έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της ισχύ. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν δικαιολογούμε τίποτε που υπερβαίνει τον δικό μας αξιακό κώδικα στον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρότερο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό, ενώ το ιδεώδες και οι στόχοι οποιασδήποτε πολιτικο-θρησκευτικής οργάνωσης μας βρίσκουν ενάντιους, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε κάτι απέναντι σε όσους με αδιανόητη υποκρισία χύνουν δάκρυα αποκλειστικά και μόνο για τα θύματα των συμμάχων τους, ενώ κλείνουν ερμητικά τα μάτια στις σφαγές αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τον αποκλεισμό και την πολιτική απαρτχάιντ που υποστηρίζει το Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί τυχαίνει να είναι και πάλι οι ισχυροί του κόσμου: η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όλες οι χώρες της Δύσης, η Ελλάδα και μαζί τους όλα τα γνωστά καθάρματα της άκρας δεξιάς, οι οποίοι βάζουν στην άκρη προς ώρας τον πραγματικό και αβυσσαλέο αντισημιτισμό τους, μόνο και μόνο γιατί το Ισραήλ αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στο γεωπολιτικό σύστημα και επενδύουν σε νέους φόβους προτάσσοντας έναν σύγχρονο αντισλαμισμό.
Το Ισραήλ αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, οι πολίτες του είναι κανονικοί υπήκοοι και έχει τη στήριξη των πιο ισχυρών συνασπισμών στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος του πλανήτη, ενώ οι Παλαιστίνιοι (ειδικότερα στη Γάζα) αποτελούν ένα μη αναγνωρισμένο πολιτικό σώμα, του οποίου οι κάτοικοι θεωρούνται στην κατηγορία του «φονεύσιμου πληθυσμού». Οι φρικαλέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι ζώα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά προοίμιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, όπως φαίνεται κι από την πορεία των πολεμικών συγκρούσεων. Η νέα συμμαχία στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς εντατικοποιώντας τους εποικισμούς και τις εκτοπίσεις διαμορφώνει, ως έχουσα την πλήρη ισχύ, νέα αδιέξοδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλο ένα λουτρό αίματος. Η καθολική απελπισία και η ανάγκη όλων των ομοιογενών πολιτικών σωμάτων για συλλογική αξιοπρέπεια οδηγεί και στην λογική της Αντίστασης μέχρις εσχάτων.
Επιπλέον η εγκληματική πρόσδεση της Ελλάδας, ως χώρας που επιτελεί τον ρόλο του πρώτου κολαούζου σε όλα τα σχέδια του Ευρωατλαντικού Συνασπισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η απόλυτη ταύτιση και συμμαχία με το Ισραήλ, που έφτασε μέχρι την ανήκουστη γελοιότητα να επιχειρήσει Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφτεί εμπόλεμη ζώνη, οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα εμπόλεμα μονοπάτια, ενώ αφήνει εκθέτει την κοινωνική βάση απέναντι στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, διαβρώνοντας τις όποιες γέφυρες αλληλεγγύης και υποστήριξης είχε διαμορφώσει ιστορικά η χώρα.
Σήμερα τρεισήμισι μήνες μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 23.843 κι απ’ αυτούς ο αριθμός των μαθητών που σκοτώθηκαν είναι 4.327, ενώ άλλοι 7.819 έχουν τραυματιστεί. Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη καταρρεύσει ενώ οι εργαζόμενοι της υγείας και της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των συγκρούσεων με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα η πείνα χρησιμοποιείται ως όπλο κατά του παλαιστινιακού λαού με το επισιτιστικό σύστημα να καταρρέει και την πρόσβαση σε βασικούς πόρους να κόβεται.
Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους προοδευτικούς πολίτες και όσους μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στα μάτια μας. Η κραυγή της Εβραίας διαδηλώτριας στο Λονδίνο κατά την έναρξη του πολέμου ότι όταν λέμε ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα εννοούμε εναντίον οποιουδήποτε, ας γίνει οδηγός της Ειρήνης που μπορεί να υπάρξει μέσα από την πραγματική δικαιοσύνη, τη συνολική απελευθέρωση των λαών από τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

– Απόσυρση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.
– Να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα. Ελεύθερη πρόσβαση σε ρεύμα, νερό, τροφή& ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
– Καμιά στρατιωτική χερσαία ή άλλη επιχείρηση στη Γάζα. Να εναντιωθούμε στις πολιτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.
– Να σταματήσουν οι εποικισμοί και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων
– Στήριξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θανατοπολιτική στο Ισραήλ. Δύναμη στις φωνές αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό-ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου. Αλληλεγγύη στους/ις αντιρρησίες συνείδησης αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ | ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ