Κάλεσμα του τοπικού συντονισμού Θεσσαλονίκης της ΑΠΟ – ΟΣ στην αντικατασταλτική πορεία

0
733
Στις 16/3 κατά την διάρκεια δράσης επανοικειοποίησης του ΣΦ φυσικού στον πλάτανο του βιολογικού, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο ΑΠΘ. Αφορμή αποτέλεσε η αφαίρεση διαχωριστικού με λαμαρίνες στον χώρο της υποκατασκευής βιβλιοθήκης του Τμήματος Βιολογίας,ενός έργου που συνεχίζεται επί τρία σχεδόν χρόνια από την στιγμή της εκκενώσης του Στεκιού στο Βιολογικό
Έπειτα βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστιας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που είχε ως στόχο τόσο την εκκένωση της ΣΘΕ, όσο και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων φοιτητών. Των ίδιων που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται στις επάλξεις του φοιτητικού αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση την πανεπιστημίων. Βλέπουμε για ακόμη μια φορά τις κατασταλτικές κινήσεις του κρατικού μηχανισμού απέναντι στο ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα που μεσα από τους ίδιους τους φοιτητικούς αγώνες αμφισβητεί συνολικά το σάπιο εξουσιαστικό κρατικό καπιταλιστικό σύστημα και τις εγγενείς του αντιφάσεις
Στα πλαίσια αυτής της βάρβαρης αστυνομικής επιχείρησης έγιναν 49 συλλήψεις με τις κατηγορίες της κατάληψης και της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, με ξεκάθαρη στοχοποίηση προς τους καταληψίες φοιτητές. Ανάμεσα εξ αυτών βρίσκεται και ένας σύντροφος μας, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι στις 18/3 ενώ παράλληλα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 29/3.
Το κράτος,μαζί με τους ένστολους δολοφόνους και τους κάθε λογής ρουφιάνους και πιστούς θιασώτες της πολιτικής του,εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά μετωπική επίθεση στους αγωνιστές/αγωνίστριες,κάνοντας λόγο για ανομία,βανδαλισμούς και φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να εξισώνει την ομοφοβική/φασιστική επίθεση που έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους πριν λίγες ημέρες με την κατάληψη ως μέσο αγώνα και πάλης για την υπεράσπιση των κεκτημένων του φοιτητικού κινήματος!
Η θεωρία των δύο άκρων,οι εξαγγελείες περί «τέλους της ανοχής»,οι συλληψείς και τα βαρύτατα κατηγορητήρια που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των αγωνιστών/αγωνηστριών,δεν αποτελούν τίποτα άλλο πέραν από την πραγματική φυσιογνωμία του σάπιου κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος.
Ενός συστήματος που πίσω από το προσωπείο της νομιμότητας,της δημοκρατίας,της τάξης και της ασφάλειας,χτυπάει όποιον αντιστέκεται,τολμάει να απειλεί όποιον αγωνίζεται ενώ παράλληλα αθωώνει και ξεπλένει (παιδο)βιαστές,σκοτώνει μετανάστες και συνεχίζει την θανατοπολιτική με μόνο σκοπό την κερδοσκοπία και την ανάπτυξη για τους λίγους.
Για εμάς ο μόνος δρόμος είναι η ανυποχώρητη στάση στον οργανωμένο αναρχικό αγώνα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η οργάνωση και αγώνας μέσα από ελευθεριακά σχήματα, γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων και την κρατική καταστολή.
Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών/φοιτητριών,υψώνοντας αναχώματα αντίστασης μέσα και έξω από τις σχολές και κάνοντας ξεκάθαρο πως καμία επίθεση στο κίνημα και τον κόσμο του αγώνα δεν θα μείνει αναπάντητη.
10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ