[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ν. Σαμπάνη | Σάβ. 22/10 12:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

0
783

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10/2021 τρεις νεαροί, επιβαίνοντες σε κλεμμένο όχημα, άοπλοι ωστόσο προσπάθησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Επτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έριξαν πάνω τους 40 περίπου σφαίρες, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 20χρονο οδηγό και τραματίζοντας έναν 16χρονο που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ ένας τρίτος ανήλικος κατάφερε να διαφύγει. Ξεκίνησε λοιπόν αμέσως η προπαγανδιστική εκστρατεία συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αναφέροντας τη δολοφονία ως συμπλοκή και παρουσιάζοντας τους ένστολους δολοφόνους να βρίσκονται σε άμυνα και τραυματισμένοι. Επιβεβαιώθηκε αργότερα από βίντεο ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή και οι μπάτσοι απλά άδειασαν τα όπλα τους στο διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να δεχτούν πυρά και πως δεν υπήρξε κανένας μπάτσος τραυματίας.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε πως η ομάδα της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσε την καταδίωξη του αυτοκινήτου με τους 3 νεαρούς, είχε λάβει εντολή από το κέντρο να σταματήσει. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξε συμπλοκή κι ότι ο 20χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ ήταν άοπλος, μιας και τα βίντεο από κόσμο που απλά κατέγραψε το περιστατικό είχαν αρχίσει να διαρρέουν στα social media, άρχισε να αναγράφεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι ο νεκρός είναι Ρομά, σεσημασμένος για άλλα αδικήματα και ότι, όντας εγκλωβισμένος κάνοντας με το αυτοκίνητο όπισθεν, επιχείρησε τον εμβολισμό των αστυνομικών, προκειμένου να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη προς την υπεράσπιση των μπάτσων δολοφόνων. Το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτώβρη, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην κρατική δολοφονία, την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια, κατορθώνοντας να συλλάβουν διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και συντρόφισσα μας, μέλος του τοπικού συντονισμού.

Τον προηγούμενο χρόνο και για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, σε συνέχεια της αχαλίνωτης κρατικής βίας και αστυνομικής καταστολής που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, καταγράφηκαν πολλά αντίστοιχα περιστατικά πυροβολισμών απέναντι σε ανθρώπους που δεν σταματούν σε αστυνομικό έλεγχο (Τρίκαλα, οδός Μάρνης κ.α), η πληθώρα των οποίων καταδεικνύει το πλέον προφανές, ότι δηλαδή οι πρακτικές των μπάτσων δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε μια παρεκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά οργανικό κομμάτι του κράτους και της δημοκρατίας για την καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων με οποιοδήποτε κόστος. Τονίζει περίτρανα δε, πως το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του διαθέτουν το μονοπώλιο της βίας που με κάθε ευκαιρία το εξαπολύουν, χωρίς φραγμούς είτε μέσω του αναβαθμισμένου εξοπλισμού τους είτε μέσω της συγκάλυψης, της αδιαφορίας, της υποβάθμισης και της απόδοσης δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση βιασμού της 19χρονης κοπέλας στις 11 Οκτώβρη, από δύο ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΙΑΣ, στο υπόγειο του ΑΤ Ομόνοιας. Εκεί, όπου μια ομάδα τεσσάρων μπάτσων παρέσυραν την 19χρονη και στη συνέχεια δύο από αυτούς προέβησαν στον βιασμό της, ενώ ο ένας βιντεοσκοπούσε μάλιστα την αποτρόπαια αυτή πράξη. Προφανώς η εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από το να αφεθούν οι βιαστές ελεύθεροι με τους ελάχιστους περιοριστικούς όρους, και ενώ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό, αδίκημα που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Έρχεται λοιπόν και αυτή η υπόθεση, δίπλα στις υπόλοιπες όπου καμία δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε ποτέ, να μας υπενθυμίσει και να φωνάξει δυνατά, πως οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Ο Δ. Λιγνάδης, κατά συρροή παιδοβιαστής που καταδικάστηκε πρόσφατα, βρίσκεται επίσης ελεύθερος στο σπίτι του, οι βιαστές της Γεωργίας απαλλάχθηκαν με βούλευμα εισαγγελέως, οι μπάτσοι – σωματέμποροι από την Ηλιούπολη συνεχίζουν τη ζωή τους.

Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Εκείνο που ώθησε τον 53χρονο Ηλία Μίχο, στο να βιάζει και να εκδίδει κατ’ εξακολούθηση τη 12χρονη μαθήτρια στα Σεπόλια, ήταν οι επιχειρήσεις του, οι διασυνδέσεις του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η εικόνα ενός άντρα ευκατάστατου με πολλές γνωριμίες και χρήματα. Ήταν οι σχέσεις εξουσίας που έχτιζε και διατηρούσε, μέσω των οποίων κατάφερνε να επιβληθεί πάνω σε άλλους ανθρώπους και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την σιωπή τους. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Και ταυτόχρονα είναι συστημικό εργαλείο τρομοκράτησης για να κρατά τις γυναίκες σε θέση φόβου και υποταγής, να μην μιλούν, να μην αμφισβητούν, να μην ξεσηκώνονται. Την ώρα που η κυβερνητική προπαγάνδα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων του υπουργείου Εργασίας, έχει το θράσος να συμβουλεύει ότι «η ανοχή μας στη σεξουαλική, ψυχολογική, σωματική η λεκτική βία οφείλει να είναι μηδαμινή», αυτές ακριβώς οι μορφές βίας δεν είναι παρά η επίσημη και διακηρυγμένη πολιτική των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στις αγωνιζόμενες, στις εξεγερμένες, στις γυναίκες που αντιστέκονται. Η επίσημη πολιτική είναι ενοχοποίηση των θυμάτων και η κάλυψη των βιαστών, δολοφόνων και παιδεραστών.

Η εξουσία δολοφονεί. Παντοτινές προϋποθέσεις της είναι η εκμετάλλευση και ο θάνατος. Η μόνη πράξη που προϋποθέτει την ελευθερία είναι η διάλυση της εξουσίας για να βρει τόπο να αναπτυχθεί η κοινωνική δημιουργικότητα που αποτελεί το απόλυτο αντίθετό της, ως έκφραση αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας. Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας. Οργάνωση με ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους όρους σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Ενότητα στη βάση, συντονισμός στη δράση. Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρις εσχάτων!

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

SS SS ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10, 12:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Α.Π.Ο – Ο.Σ.