[Θεσ/νίκη, Τέτ 6/10 12:00, Δικαστήρια] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας της 2/10

0
668

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

«Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια την πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. […] Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται».

[Από την προκήρυξη καλέσματος του Τ.Σ. Θεσσαλονίκης της ΑΠΟ για την αντιφασιστική διαδήλωση]

Αποτελεί αυταπάτη και αποπροσανατολισμό του κινήματος οποιαδήποτε αντιφασιστική θέση επιχειρεί να αντιπαλέψει τον φασισμό ξέχωρα από το κράτος, το κεφάλαιο και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει. Οι πιο φρέσκιες αποδείξεις για το ότι οι πολιτικοί ενορχηστρωτές της επανεμφάνισης των φασιστών στον δημόσιο χώρο βρίσκονται στα υπουργεία κατατέθηκαν ξανά κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 2ας Οκτώβρη στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε συνέχεια της ογκώδους διαδήλωσης της 29ης Σεπτέμβρη στην οποία συμμετείχαν έως και 4.000 άνθρωποι, το Σάββατο συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά περίπου 2.000. Έγινε έτσι ξεκάθαρο σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Αστυνομίας, από τους ματατζήδες που προπηλάκιζαν τον κόσμο, έχοντας κυκλώσει το προπορευόμενο μαζικό αντιφασιστικό-αναρχικό μπλοκ, μέχρι τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι το κίνημα μπορούσε να ισοπεδώσει τους φασίστες εν ριπή οφθαλμού. Έπρεπε να αναλάβει δράση η μεγαλύτερη φασιστική συμμορία του τόπου, η Ελληνική Αστυνομία. Όπως και έπραξε.

Τελείως απροκάλυπτα και δίχως αφορμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ εφόρμησαν στο μπλοκ και κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν δύο συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χτύπησαν το μπλοκ ώστε να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και ήλθαν να διαδηλώσουν κατά της φασιστικής απειλής. Κατόπιν ανέλαβαν εργασία τα πληρωμένα ΜΜΕ που έκαναν λόγο για δήθεν «επεισόδια» μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών. Τέλος για τους δύο συντρόφους ακολουθήθηκε η πεπατημένη νομική μεταχείριση με την απόδοση των ολωσδιόλου φτιαχτών κατηγοριών της διατάραξης, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής, εννοώντας τις σημαίες της διαδήλωσης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπείρουν την κοινωνική τρομοκρατία έναντι των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, κομμάτι των οποίων αποτελεί ο αντιφασιστικός αγώνας. Γι’ αυτό χτυπάνε τους δασκάλους, γι’ αυτό κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες, γι’ αυτό εκτρέφουν τους φασίστες ξανά, γι’ αυτό χτυπήσανε τη διαδήλωση. Επειδή το ήδη χρεοκοπημένο τους σύστημα καταρρέει, με ασύλληπτες αυξήσεις στο κόστος ζωής, με τους 15.000 νεκρούς της πανδημίας, με τις χιλιάδες νέων ανέργων. Επιχειρούν την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους – κεφαλαίου, πριν οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις συγκροτήσουν το σώμα των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων σε μια επικίνδυνη για το σύστημα επαναστατική κατεύθυνση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΆΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 12:00 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης

Δούλο του συστήματος σε θέλει ο φασισμός
Αναρχική Οργάνωση – Αγώνας Ταξικός

 

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία συλλογικοτήτων