[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική συγκέντρωση – Να τελειώνουμε με κάθε φασιστικό μόρφωμα

0
906
Αντιφασιστική συγκέντρωση – Να τελειώνουμε με κάθε φασιστικό μόρφωμα
Κανένας «καθεστωτικός αντιφασισμός», κανένα «τείχος της δημοκρατίας» και κανένας κρατικός φορέας δε σταμάτησε την επέλαση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Οι αλλεπάλληλες, μαζικές και πολλές φορές δύσκολες μάχες που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια αναρχικοί και αντιφασίστες αγωνιστές, με συνέπεια και αυτοθυσία, οδήγησαν την παρακρατική ναζιστική οργάνωση εκεί που βρίσκεται σήμερα, και με το εκεί δεν εννοούμε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου και τη φυλακή, μα την πλήρη και χρόνια απουσία της από τους δρόμους, τις πλατείες και γενικότερα από κάθε κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Σίγουρα είναι πλήγμα για το κράτος το γεγονός πως αναγκάστηκε να κόψει το δεξί του χέρι, είμαστε όμως σίγουροι ότι τέτοια μορφώματα θα ξαναεμφανιστούν όταν τα αφεντικά τους χρειαστούν και πάλι τη βοήθειά τους, σε περιόδους όξυνσης των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.
Τώρα με τη ΧΑ εκτός πολιτικού προσκηνίου διάφορες φασιστικές γκρούπες προσπαθούν να διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα, και να συσπειρώσουν το κομμάτι αυτό των ακροδεξιών του εθνικού κορμού που δεν εγκολπώνεται από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία από τις γκρούπες αυτές είναι ο Ιερός Λόχος, ο οποίος κρατά και αναπαράγει την ίδια ακριβώς ρητορική της ΧΑ και εμφανίστηκε – πάντα με ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ να τους προστατεύει – στο πεζοδρόμιο τα τελευταία χρόνια. Όποια κι αν είναι η αφορμή με την οποία οι συγκεκριμένοι φασίστες επιλέγουν να μολύνουν με το δηλητήριο τους την κοινωνία, η απάντηση η οποία εισπράττουν από το αντιφασιστικό κίνημα είναι μία και ηχηρή: Πίσω στις τρύπες σας! Καμία φασιστική οργάνωση δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη, ούτε καν η ΧΑ. Και αυτό ήταν επακόλουθο της μόνιμης παρουσίας των αγωνιστών στους δρόμους, χτίζοντας αναχώματα απέναντι στο φασιστικό κτήνος, και μαχόμενοι πολιτικά και υλικά.
Η μάχη απέναντι στο φασισμό προφανώς δεν μπορεί να κερδηθεί σε μια δικαστική αίθουσα, αλλά δίνεται καθημερινά σε όλα τα μέτωπα, σε γειτονιές, πλατείες, χώρους δουλειάς. Απέναντι στους ένστολους φασίστες των δυνάμεων καταστολής, βάζοντας το τελευταίο σανίδι στην σκεπή της πυρπολημένης από φασίστες κατάληψης Libertatia, ενάντια στον πόλεμο και τα καπρίτσια των διεθνών αφεντικών, παντού και πάντα να βρίσκουν μπροστά τους ένα αντιφασιστικό, ένα αναρχικό χαράκωμα.
Πρόσφατα στην πόλη 51 σύντροφοι χτυπήθηκαν αδικαιολόγητα από τους μπάτσους κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής περιπολίας στην νέα παραλία, όπου σβήνανε ναζιστικά σύμβολα που άφησαν οι ελάχιστοι φασίστες του Κασιδιάρη την ημέρα της πορείας της ΔΕΘ. Η απάντησή μας δόθηκε από τα τα δύο περίπου χιλιάδες άτομα που συσπείρωναν τα αντιφασιστικά και το αναρχικό μπλοκ στη διαδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την οποία οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν, αφού κατάλαβαν το πόσο γελοίοι φαίνονταν μπροστά στο πλήθος των διαδηλωτών. Η συγκεκριμένη κίνηση του κράτους ήρθε να συμπληρώσει το μπαράζ κατασταλτικών κινήσεων απέναντι στους αναρχικούς που εξαπέλυσε τους τελευταίους μήνες υπό το σχέδιο της προληπτικής αντιεξέγερσης.
Κράτος και παρακράτος αποτελούν δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Για εμάς τους αναρχικούς ο εξ ολοκλήρου θάνατος του φασισμού θα έρθει με την κοινωνική επανάσταση, την κατάλυση του κράτους και του καπιταλισμού. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο ρόλος μας σήμερα δεν είναι να βρισκόμαστε στο δρόμο κάθε φορά που τέτοια φασιστικά μορφώματα που μολύνουν τον κοινωνικό ιστό προσπαθούν να ξεμυτίσουν. Όπως κάναμε και με τους ναζί της ΧΑ και όπως θα κάνουμε για κάθε άλλη παρακρατική οργάνωση που βάζει στο στόχαστρό της μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές, συνδικαλιστές και όποιον δε χωράει στη μισαλλόδοξη τους κανονικότητα.
Με πρόταγμα μας τη διεθνιστική αλληλεγγύη στεκόμαστε ενάντια στην κρατική και παρακρατική βαρβαρότητα, χωρίς αυταπάτες πως υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής διαχείρισης και εξωραϊσμού του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά το φασισμό. Συνεχείς αγώνες από τα κάτω, για να στείλουμε μια και καλή κάθε φασιστική παραφυάδα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου ανήκει. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας, τον κόσμο της Αναρχίας.
ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ|17:00, Άγαλμα Βενιζέλου
ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων