Πάτρα: Ανακοινωση και Κάλεσμα στο 3ήμερο και την πορεία από το Παράρτημα

0
864

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

«Με το αίμα γράφουν οι νεκροί για να θυμούνται οι ζωντανοί»

Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κρατικών απαγορεύσεων, γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής το κίνημα καλείται να υπερασπιστεί τη μνήμη, τους νεκρούς του, την ίδια την ιστορία και την ύπαρξη του. Μέσα σε συνθήκες ακραίας έξαρσης της πανδημίας και κατάρρευσης του ΕΣΥ εξαιτίας των διαχρονικών εγκληματικών πολιτικών του κράτους (που ακόμα και τους 10 μήνες της πανδημίας δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να το ενισχύσει) και την ώρα που εκατοντάδες συνάνθρωποι μας δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους κάτω από δυσβάσταχτους όρους, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία με τους αγώνες μας.

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου καλούμαστε να πιάσουμε ξανά το νήμα των εξεγέρσεων, της συγκρουσιακής κοινωνικής και ταξικής πάλης, της κοινωνικής ανυπακοής και απειθαρχίας στις κρατικές επιταγές. 47 χρόνια μετά, οι εμπειρίες, τα διδάγματα, το πνεύμα της εξέγερσης, του αγώνα, της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της σύγκρουσης, της δυναμικής πρωτοβουλίας και δράσης πρέπει να σπάσει τον γενικευμένο φόβο, την σιωπή, την αδράνεια και την υποταγή.

Οι εξεγέρσεις δεν είναι νομοτέλειες, αλλά προκύπτουν μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες από την δράση των αγωνιστών, από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν στην κατεύθυνση της όξυνσης της κοινωνικής και ταξικής πάλης, από την κλιμάκωση του αγώνα τους απέναντι στην βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού. Από κινήσεις που δημιουργούν ρηγματώσεις και αναταράσσουν την κανονικότητα της κοινωνικής σιωπής και υποταγής που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εξουσιαστές.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης της 17ης Νοεμβρίου και ο κεντρικός ρόλος που παίρνει μέσα από τις δηλώσεις επιφανών κυβερνητικών στελεχών και υπουργών (την ίδια στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και το ΕΣΥ καταρρέει) καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την στρατηγική και την πολιτική της κυβέρνησης, τόσο σε επίπεδο συμβολισμών, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο.To κράτος οχυρώνεται νομικά και κατασταλτικά απέναντι στις κοινωνικές θύελλες που μπορεί να προκληθούν από τη συσσωρευμένη οργή κόντρα στις αντικοινωνικές-αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Η εφαρμογή του σχεδίου της προληπτικής αντιεξέγερσης εντείνεται στην περίοδο της πανδημίας. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι αναλώσιμη. Το μόνο που πρέπει να δουλεύει είναι η καπιταλιστική μηχανή και να μη διαταράσσεται η «κανονικότητα». Οι αντιστάσεις και οι αγώνες πρέπει να μπουν στο γύψο. Οτιδήποτε παρεκκλίνει και αμφισβητεί αυτό που επιτάσσουν οι κρατικές επιταγές πρέπει να χτυπηθεί. Οι εξεγέρσεις ανήκουν στο παρελθόν και το μόνο «ρεαλιστικό» παρόν είναι η δυστοπία του ολοκληρωτισμού του κράτους και του κεφαλαίου.

Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του ιού αναδεικνύεται με κάθε τρόπο η εγκληματική, παρασιτική και αντικοινωνική φύση του κράτους, το οποίο αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ενδιαφέρεται μόνο για την μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών. Το μόνο ζητούμενο για τους κυρίαρχους είναι η διάσωση της οικονομίας και η «επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα». Η δολοφονική πολιτική του κράτους δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη του ΕΣΥ και για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας παρά μόνο φτωχά επικοινωνιακά τρικ και φτωχά ιδεολογήματα περί ατομικής ευθύνης. Το μόνο «δικαίωμα» που αναγνωρίζουν τα αφεντικά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης είναι αυτό της παραγωγής και της κατανάλωσης. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα πρέπει να στοιβάζεται στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο, να ποδοπατιέται στα Μ.Μ.Μ και να αφήνεται χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ παράλληλα θα προσλαμβάνονται μπάτσοι, θα αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός και θα πραγματοποιούνται οι «μεγάλοι περίπατοι» με φιέστες εκατομμυρίων. Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται ως υγειονομικές βόμβες οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποίηση.

Στις φετινές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο -και εν μέσω γενικευμένων κρατικών απαγορεύσεων και υγειονομικής κρίσης- το κίνημα οφείλει να σπάσει την απαγόρευση στην πράξη.Οργανωμένα και με την στάση κοινωνικής ευθύνης που επιτάσσουν οι συνθήκες να κατέβει στο δρόμο μαζικά και μαχητικά αψηφώντας τις κυβερνητικές κινήσεις πυγμής. Να λειτουργήσει ως καταλύτης ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών που θα βγάλουν όλο και περισσότερο κόσμο στο δρόμο. Με πείσμα, θάρρος, οργή και τόλμη να στήσουμε οδοφράγματα αντίστασης και αλληλεγγύης στην ολοκληρωτική επίθεση των κυρίαρχων.

Απέναντι στο σύστημα που το μόνο που έχει να προσφέρει στην κοινωνική πλειοψηφία είναι φτώχεια, εξαθλίωση, καταστολή, εκμετάλλευση και θάνατο να προτάξουμε τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Να οργανώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αντεπίθεση. Να βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις εστίες του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ-Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣΥΓΕΙΑ, ΣΙΤΙΣΗ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17.00

*Τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης