ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ

Στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ του ελληνικού και του αμερικανικού κράτους, και προκειμένου να υπογράψει συμφωνίες οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την παρουσία του πλέον δολοφονικού μηχανισμού του πλανήτη, του κράτους των ΗΠΑ, στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Αλεξανδρούπουλη. Στη συμφωνία, της οποίας αρχικός δημιουργός είναι η κυβέρνηση του Σύριζα και την οποία ολοκληρώνει η κυβέρνηση της NΔ, περιλαμβάνεται: Η επ’ αόριστον παραχώρηση και «αναβάθμιση» της βάσης της Σούδας, ένα ορμητήριο του αμερικανικού στρατού και του ΝΑΤΟ με ιδιαίτερα κρίσιμη σημασία στον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η «αναβάθμιση» της Νατοϊκής βάσης στη Λάρισα με την παρουσία πολεμικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τη μόνιμη παρουσία επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών. Η χρήση σημαντικού τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως ναυτικής νατοϊκής βάσης.

Η συμφωνία αυτή είναι μέρος της επιβολής βασικών κατευθύνσεων του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας, του Δυτικού, ενάντια στις κοινωνίες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής. Η στρατιωτικοποίηση μεγάλων περιοχών και η εμβάθυνση του ελέγχου, η ενίσχυση της παρουσίας των επαγγελματιών δολοφόνων, η τεχνολογική αναβάθμιση των οπλοστασίων, είναι μέσα που χρησιμοποιούνται σε ένα σκοπό. Τον σκοπό του ολοκληρωτικού ελέγχου, της ασφυκτικής κρατικής επιβολής και της προετοιμασίας για νέες πολεμικές συρράξεις, περιφερειακές αλλά και γενικευμένες. Καθώς η κρατική και καπιταλιστική δυστοπία δεν έχει να υποσχεθεί στους πληβείους αυτού του κόσμου παρά φτώχεια και εξαθλίωση, και την ώρα που οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί οξύνονται διαρκώς, το ΝΑΤΟ αποτελεί τον χωροφύλακα-εγγυητή της αιματηρής «τάξης» του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι η στρατιωτική υπερεθνική συμμαχία που θέλει να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τα συμφέροντά των κρατών-μελών της στην περιοχή.

Το ελληνικό κράτος ως αναπόσπαστο μέρος και το κράτος των Η.Π.Α. ως η ηγέτιδα δύναμη αυτής της συμμαχίας επικυρώνουν και αναβαθμίζουν τη συμφωνία τους, που μεταξύ άλλων και στα πλαίσια του «Στρατηγικού Διαλόγου» εμπεριέχει: Το «αντι»τρομοκρατικό δόγμα, την ενίσχυση της συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, την επίταση λεηλασίας της τάξης των εργαζόμενων και του φυσικού κόσμου μέσω μεγάλων επενδυτικών σχεδιασμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους των Η.Π.Α. Πομπέο και ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους συναντιούνται εκπροσωπώντας τις μπότες των στρατών κατοχής που παρελαύνουν στο εσωτερικό της Δύσης και στην καπιταλιστική περιφέρεια, τη φρίκη του Γκουαντανάμο και της Μόριας, τη δολοφονική βία των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια σε μειονότητες, μετανάστες, αγωνιζόμενους, τα κάτεργα των φυλακών και τις εργασιακές γαλέρες. Εκπροσωπούν τα βομβαρδιστικά που ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά, και τον θάνατο για τους ξεριζωμένους στα σύνορα.

Εν μέσω της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το ελληνικό κράτος στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, την ημέρα που η Αθήνα θα βρίσκεται σε ένα τεράστιο κατασταλτικό κλοιό, η παρουσία των αγωνιζόμενων στο δημόσιο χώρο είναι δρόμος ανοιχτός για να τον διαβούν όσοι αρνούνται να δεχτούν την βαρβαρότητα.

Καλούμε στην διαδήλωση το πρωί του Σαββάτου, για να αντιπαραθέσουμε στο καθεστώς της εξαθλίωσης και του θανάτου, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τον αγώνα για ελευθερία και ισότητα. Για να αντιπαραθέσουμε στις συμφωνίες των πολιτικά και οικονομικά ισχυρών που προοικονομούν μια εμπόλεμη πραγματικότητα, τη συντροφικότητα των από τα κάτω. Για να αντιπαραθέσουμε στους κατασταλτικούς μηχανισμούς τις φωνές εκείνων που δεν υποτάσσονται στο φόβο. Για να αντιπαραθέσουμε στον κόσμο της εκμετάλλευσης και της υποταγής και στην δυστοπία που μας επιβάλλει, την μόνη πραγματικότητα που αξίζει να βιωθεί: Την επανάσταση για την κοινωνική απελευθέρωση, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ENANTIA ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΘΗΝΑ:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10 ΣΤΙΣ 12.ΟΟ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Θεσσαλονίκη:

Συγκέντρωση το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12:00,

Άγαλμα Βενιζέλου

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

3 Οκτώβρη 2019